Lieksalle kiitosta kotouttamisesta, kritiikkiä tiedottamisesta

Pari vuotta sitten Lieksan kaupungin nettisivuilla oli ilmoitus Koto-toimistossa sijaitsevasta moskeijasta. Vapaa-ajattelijain Liitto teki tästä kantelun. Apulaisoikeuskanslerin mukaan kaupunki kuvasi pientä rukousnurkkausta virheellisesti moskeijaksi. Kotouttamistoimista kaupunki sai kuitenkin kehuja.

moskeijat

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen antaa Lieksan kaupungille kiitosta työstä maahanmuuttajien kotouttamisesta. Vapaa-ajattelijain Liitto kanteli apulaisoikeuskanslerille pari vuotta sitten siitä, että Lieksan kaupungin nettisivuilla kerrottiin moskeijan sijaitsemisesta maahanmuuttajille tarkoitetussa Koto-toimistossa.

Lieksan kaupunki antoi asiasta lausunnon, jossa se totesi virheellisesti nimenneensä pienen rukousnurkkauksen nettisivuillaan moskeijaksi. Rukoushuone toimi vain muutaman viikon vuonna 2009.

Kantelua selvittäneen apulaisoikeuskanslerin mukaan kuntalainmukainen tiedotusvelvollisuus ei toteutunut kyseisessä tapauksessa, koska väliaikaista ja pientä rukousnurkkausta kutsuttiin virheellisesti moskeijaksi. Rukouspaikasta kerrottiin myös kaupungin nettisivuilla vielä kaksi vuotta toiminnan päättymisen jälkeen.

Muutoin kansleri katsoo rukousnurkkauksen olleen positiivista erityiskohtelua maahanmuuttajille. Idea rukouspaikasta oli tullut muslimien keskuudesta, mutta se toimi kaupungin mukaan myös yleisenä hiljentymispaikkana.