Wasalandiassa hurjastellaan ensi kesänä vuoristoradalla

Huvipuistoissa odotellaan vielä lumien sulamista, mutta uusia suunnitelmia on jo tehty tulevalle kaudelle. Wasalandiaan on päätetty hankkia vuoristorata. Sen toivotaan tuovan piristysruiskeen huvipuistolle.

Kotimaa
Cyclon-mallinen vuoristorata.
Vuoristorata vanhalla paikallaan Itävallassa.Wasalandia

Wasalandia saa ensi kesänä oman vuoristoratansa. 335 metriä pitkä rata kohoaa 14 metrin korkeuteen ja on tarkoitettu koko perheen laitteeksi. Aivan perheen pienimmille laite ei kuitenkaan ole sopiva, sillä laitteeseen pääsyn pituusrajana on 120 senttimetriä. 10-vuotta vanha vuoristorata saapuu Vaasaan Itävallasta useamman rekan voimin.

- Huvipuistoissa on aika yleistä, että laitteita kierrätetään. On hienoa, että saamme valikoimaamme vuoristoradan. Tämä on iso lisäys Wasalandian laitekantaan, kertoo Puuharyhmän Vaasan yksikön johtaja Tuomas Luukkonen.

Vuoristoradan hinta on 500 000 euroa. Yksi ajelu laitteessa kestää noin puolitoista minuuttia.

Kävijämääriin toivotaan lisäystä

Viime vuonna Wasalandiassa vieraili 42 000 kävijää, mikä ei yltänyt kävijätavoitteeseen. Luukkosen toiveena tälle vuodelle on auringon paistetta.

- Viime vuonna auringonpaiste jäi valitettavan vähäiseksi. Uskon meidän pääsevän 50 000 kävijän määrään tehokkaan mainonnan, hyvien ilmojen ja uutuuslaitteemme ansiosta.

Cyclon-mallisen vuoristoradan on määrä olla valmiina, kun huvipuisto aukeaa kesäkuun puolivälissä. Vuoristoradan pystyttäminen käynnistyy jo ensi kuussa tehtaalta saapuvien rakennusmiesten voimin. Luukkonen uskoo, että laite on pystyssä muutamassa viikossa, jonka jälkeen alkaa laitteen testaaminen.