Ässälegenda: Hyökkääjien nopeus on Ässien etu kiekkofinaaleissa

Ässien ja Tapparan selviytyminen jääkiekon SM-liigan finaaliin on hyvä opetus maan kiekkojohtajille siitä, ettei pelkällä rahalla voi ostaa kovaa joukkuetta, muistuttaa Ässien entinen huippupuolustaja ja valmentaja Antti Heikkilä

urheilu
Antti Heikkilä ja Jouko Färd Yle Satakunnan studiossa.
Lore Korpelainen / Yle

Porilainen jääkiekkoselostaja Jouko Färd ja pitkän linjan jääkiekkomies Antti Heikkilä veikkaavat, että jääkiekon SM-liigan voittajan selvittämiseen tarvitaan kuusi peliä. Suoraan 4-0 -ratkaisuun ei usko kumpikaan, sen verran tasavahvoista joukkueista on kyse.

- Porin Ässät lähtee finaalitaistoon ehkä lievästi altavastaajana. Tosin joukkue on nyt hitsautunut hienosti yhteen, kun vastuuta on jaettu useammalle kaverille, sanoo Jouko Färd.

Antti Heikkilän mukaan puntit ovat joukkueiden kesken nyt aika tasan Aleksander Barkovin ja Chris Connollyn jouduttua sivuun loukkaantumisten vuoksi. Ässien vahvuutena on Heikkilän mukaan hyökkääjien nopeus.

- Ässillä on valtakunnan nopeimmat hyökkääjät. Tapparan puolustajat taas ovat vähän huonolla jalalla. Tappara on rutinoitunut joukkue, mutta Ässillä on nyt draivi päällä.

Ylivoimapeliä harjoiteltava

Antti Heikkilä oli puolustajana voittamassa mestaruutta Ässille 1978. Tuolloin finaaleissa kaatui juuri Tappara. Nyt Heikkilä laittaisi Ässät harjoittelemaan ylivoimapeliä.

- Jos Ässät saa tämän viikon aikana parannettua ylivoimapeliään, niin vain taivas on rajana.

Färd ja Heikkilä eivät usko, että finaali ratkeaa maalivahtipeliin. Antti Raanta ja Juha Metsola ovat molempien mielestä huippuluokkaa ja huippuvireessä.

Porin Ässät ja Tappara ovat viimeksi kohdanneet pudotuspeleissä puolivälierissä vuonna 2006.

- Silloin Ässät tiputti Tapparan 4-2. En ole koskaan nähnyt niin paljon rantapalloja Isomäen jäähallissa, Färd muistelee.