Ruotsi suunnittelee lähettävänsä jälleen diplomaatin Valko-Venäjälle

Valko-Venäjä karkotti Ruotsin suurlähettilään ja kaikki ruotsalaisdiplomaatit, kun kolme ruotsalaista lensi viime kesänä pienkoneen Minskin tuntumaan ja pudotti ihmisoikeusviesteillä varustettuja nallekarhuja.

Ulkomaat

Ruotsi kertoo aikovansa lähettää lähiaikoina ensimmäisen diplomaatin Valko-Venäjälle sen jälkeen, kun viime kesän nallekarhutempauksen jälkimainingeissa Valko-Venäjä karkotti ruotsalaisdiplomaatit.

Ulkoministeri Carl Bildt kertoo Twitter-tilillään, että vaikeuksien jälkeen Ruotsin aikoo piakkoin lähettää asiainhoitajan Ruotsin Minskin-suurlähetystöön.

Valko-Venäjä karkotti Ruotsin suurlähettilään ja kaikki ruotsalaisdiplomaatit, kun kolme ruotsalaista mainostoimiston työntekijää lensi pienkoneen Minskin tuntumaan ja pudotti ihmisoikeusviesteillä varustettuja nallekarhuja. Vastatoimena Ruotsi karkotti valkovenäläisiä diplomaatteja.

Bildtin tiedottajan mukaan Ruotsille on kerrottu sähköpostitse, että valkovenäläiset viranomaiset suhtautuvat avoimesti ajatukseen. Sopivaa henkilöä tehtävään etsitään parhaillaan.

Uutistoimisto TT kertoo, että tarkasta lähettämisajankohdasta ei ole tietoa ja että maiden välillä on ollut koko ajan kontakteja nallekarhuepisodista huolimatta.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset