Helsingin löytöeläinmäärät pysyivät aikaisempien vuosien tasolla

Viikin löytöeläintalossa hoidettiin lähes 1500 eläintä vuonna 2012, kertoo Helsingin ympäristökeskus.

löytöeläimet
Kissa löytöeläinkodissa
YLE Keski-Suomi / Einari Viirret

Viikin löytöeläintalossa hoidettiin vuonna 2012 1 496 eläintä, joista 885 eli lähes 60 prosenttia oli Helsingin alueelta löydettyjä. Ympäristökeskuksen mukaan löytöeläinten määrä Helsingissä on pysynyt samalla tasolla viimeiset viisi vuotta.

Löytöeläintalossa hoidetuista eläimistä runsaat tuhat oli löytöeläimiä, 276 eläinsuojelueläinlääkärin huostaan ottamia ja 201 niin sanotuista sosiaalisista syistä hoitoon otettuja eläimiä. Eläimistä runsaat puolet oli kissoja, loput koiria, marsuja ja kaneja.

Eläinsuojelulaki edellyttää kuntien järjestävän irrallaan tavattujen ja talteen otettujen lemmikkieläinten hoidon 15 vuorokauden ajan. Löytöeläinten ja myös eläinsuojelullisista syistä huostaan otettujen eläinten tilapäinen hoito tapahtuu Viikin löytöeläintalossa. Toiminta on järjestetty yhteistyönä Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien kanssa ja löytöeläinten hoidosta vastaa Kiantime´s Oy. Uutta kotia etsivät eläimet sijoitetaan pääsääntöisesti suoraan löytöeläintalosta uudelle omistajalle, mutta jos tämä ei onnistu, huolehtii Helsingin eläinsuojeluyhdistys (HESY ry) eläimen jatkohoidosta ja sijoittamisesta.