1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja haluaisi kokopäiväiseksi

Kokoomuksen Seppo Rapo on kolmannen kauden valtuutettu Vaasan kaupunginvaltuustossa ja viime kunnallisvaalien jälkeen hänet valittiin myös kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Ajatus kokopäiväisestä eli palkallisesta kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta tuli hänelle kuitenkin jo kauan ennen vaaleja.

Kotimaan uutiset
kokousnuija
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Vaasassa on noussut uudelleen esiin ajatus kokopäiväisestä kaupunginhallituksen puheenjohtajasta. Ajatuksen esitteli jo yli vuosi sitten silloinen kokoomuksen valtuutettu ja nykyinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo.

Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo (kok.)
Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo.

Hän on esitellyt asiaa kaupunginjohtaja Tomas Häyrylle, joka Rapon mukaan suhtautuu asiaan myönteisesti, mikäli ehdotukselle löytyy poliittinen tuki. Rapo on myös käynyt asiaa läpi osan valtuustoryhmien kanssa.

Perusteluiksi luottamustoimen kokopäiväisyyteen Rapo kertoo ajankäytön. Kaupungin asioiden hoitaminen vie kokouksineen ja tapaamisineen runsaasti aikaa. Rapon laskelmien mukaan luottamustoimen kokopäiväistäminen ei toisi kaupungille kuin vähän kustannuksia tai ei lainkaan.

Lue seuraavaksi