Kuusisto jättää Sinfonia Lahden

Sinfonia Lahden konserttimestari Jaakko Kuusisto jättää orkesterin 14 yhteistyövuoden jälkeen. Kuusiston tehtäviä hoitaa konserttivuonna 2013-2014 orkesterin toinen konserttimestari Kirill Terentiev.

kulttuuri
Jaakko Kuusisto tuomaroi Sibelius-viulukilpailua.YLE / Hanna Poikolainen

Konserttimestarina vuodesta 1999 toiminut viulutaiteilija Jaakko Kuusisto keskittyy jatkossa taiteelliseen toimintaansa muun muassa säveltäjänä ja kapellimestarina. Kuusisto ei palaa työlomaltaan konserttimestariksi.

- Sinfonia Lahden kanssa vietetyt 14 vuotta ovat olleet erityisen antoisia, ja nyt tuntuu olevan sopiva hetki siirtää painopistettä, Kuusisto toteaa.

Sinfonia Lahden intendentti Tuomas Kinberg uskoo, että orkesteri tulee tekemään Kuusiston kanssa yhteistyötä erilaisten musiikkiprojektien parissa myös tulevaisuudessa.

Konserttivuonna 2013-2014 Sinfonia Lahden konserttimestarin tehtäviä hoitaa orkesterin toinen konserttimestari Kirill Terentiev. Terentiev on aiemmin toiminut Mariinski-teatterin orkesterissa Pietarissa ensimmäisenä konserttimestarina.

Orkesteri ryhtyy etsimaän uutta konserttimestaria ja Sinfonia Lahden ylikapellimestari Okko Kamu on vakuuttunut siitä, että Sinfonia Lahden tasoiseen orkesteriin löydetään Kuusistolle erinomainen seuraaja.