Poliisihallitus: Putin-kirjaus virheellinen

Putinia koskeva kirjaus poliisin epäiltyjen tietojärjestelmässä on todettu virheelliseksi. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo virhettä pöyristyttäväksi.

Kotimaa

Poliisihallitus kertoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putinia koskeva kirjaus poliisin epäiltyjen tietojärjestelmässä on virheellinen ja tehty ilman laillista perustetta.

MTV3 kertoi aiemmin keskiviikkona, että Putinin nimi on talletettu poliisin salassa pidettävään epäiltyjen rekisteriin.

Poliisin ylijohto pyysi KRP:tä poistamaan virheellisen tiedon. Tieto poistettiin välittömästi, kertoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

- Sellainen merkintä keskusrikospoliisin tietojärjestelmässä on ja se on meidän toimesta vaadittu poistettavaksi. Ja se on poistettu. Eli asiaton merkintä on tehty rekisteriin ja sitä sitten luonnollisesti selvitetään, että miten tällainen on voinut tapahtua, Paatero kommentoi Yle Uutisille.

Poliisi selvittää siis nyt onko kirjaamisessa menetelty virheellisesti. Mahdolliset jatkotoimenpiteet arvioidaan selvityksessä.

Paatero on pahoillaan tapahtuneesta. Hän korostaa, että viranomaisten rekistereiden tietojen on oltava virheettömiä ja laillisin perustein kirjattuja.

- Tämänkaltaiset tapaukset ovat äärettömän poikkeuksellisia eivätkä missään olosuhteissa hyväksyttäviä. Poliisihallinnossa on kiinnitetty erityistä huomiota henkilötietojen käsittelyn asianmukaisuuteen, Paatero kommentoi aiemmin tiedotteessa.

- Pöyristyttävä tieto kaiken kaikkiaan, erittäin vaikea ymmärtää, että mistä tässä voisi olla kysymys. Se varmasti selviää, Paatero sanoo.