Bolivian presidentin perheenjäsenten edut kuohahduttivat kansaa

Presidentin ja varapresidentin perheiden piti päästä virkamatkoille mukaan ja saada roimasti matkarahaa. Kun tieto tuli julki, presidentti kumosi edut.

Ulkomaat

Bolivian presidentti Evo Morales on kumonnut rahakkaat edut, joita hallitus oli säätänyt hänen ja varapresidentti Álvaro Marcelo García Lineran sukulaisille. Heille oli luvattu diplomaattipassit ja valtion maksama runsas matkakassa, kun presidentti ja varapresidentti ottavat heitä mukaan virallisille matkoilleen.

Morales on antanut julkisuuteen lausunnon, jossa hän pyytää ymmärrystä ja toivoo, etteivät kansalaiset uhkailisi, pelottelisi tai loukkaisi hänen perheenjäseniään, jos sattuvat tapaamaan näitä kadulla.

Hallitus päätti eduista kuukausi sitten, mutta tieto vuoti Bolivian lehdistöön vasta viime viikolla. Uutinen herätti vastalauseryöpyn. Opposition kansanedustaja Adrian Oliva, yksi etujen kiivaimmista arvostelijoista, sanoo Moralesin unohtaneen juurensa Bolivian sorretussa alaluokassa.

Bolivia on Etelä-Amerikan köyhin maa, jossa minimipalkka on alle 110 euroa kuussa. Presidentin ja varapresidentin sukulaiset olisivat matkustaessaan voineet saada päivärahaa enimmillään lähes 260 euroa.

Lähteet: AFP