Marja Björk kirjoitti pojastaan, joka syntyi tytön kehoon

Kirjailija kysyy, miksi ihmiset määritellään jo kohdussa tytöiksi tai pojiksi. Hän kritisoi sitä, ettei ihminen saisi erottua muista.

kirjallisuus
Marja Björk.
Aamun kirjassa Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen vieraana käynyt Marja Björk on pitkän uran tehnyt juristi, joka heittäydyttyään kirjailijaksi on ravistellut lukijoita useilla suurilla aiheilla. Tuorein kirja Poika on kertomus transsukupuolisesta lapsesta.

Päähenkilö Marion on syntynyt tytöksi, vaikka hän on mielestään poika. Kotona äiti ja veli suhtautuvat häneen ristiriitaisesti. Koulussakin Marion joutuu vaikeuksiin, koska erilaisuutta ei siedetä.

Kaikesta huolimatta hän on minuudestaan varma ja tietää mikä on.

Vähitellen Marion muuttuu Miroksi ja aloittaa lääkehoitojen jälkeen elämänsä miehenä.

Marja Björk on tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen kirjoittaessaan transsukupuolisuudesta. Hän kysyykin, miksi ihmiset määritellään jo kohdussa tytöiksi tai pojiksi.

Koulussa sukupuolierot vain kärjistyvät. Yllättäen Björk laittaa päähenkilönsä ajattelemaan jopa erillisiä tyttö- ja poikakouluja.

Marja Björk kritisoi jälleen sitä, ettei ihminen saisi erottua muista, vaan hänen pitäisi pysyä ruodussa. Björk mainitsee takakannessa kirjoittavansa omasta lapsestaan. Tämä tuo kirjaan sekä uskottavuutta että koskettavuutta.