1. yle.fi
  2. Uutiset

Läskistä siasta tuli nettihitti – "Eikö mitään välimuotoa todellakaan ole?"

Alle vuorokauden aikana Perhon blogi keräsi Ylen sivuilla yli 220 000 sivulatausta ja kaikkiaan yli 40 000 Facebook-tykkäystä.

Kotimaan uutiset
Kuvakaappaus Yle Uutisten verkkosivuilta.
Yle Uutisgrafiikka

Ylen bloggaajan Anna Perhon kirjoitus "Työkaverini, läski sika" on herättänyt jättimäisen reaktion sekä sosiaalisessa mediassa että Ylen nettisivuilla.

Perho ottaa kirjoituksessaan kantaa Alppilan yläasteen tapaukseen, jossa opettaja sai potkut liiallisesta voiman käytöstä. Alle vuorokauden aikana Perhon blogi keräsi Ylen sivuilla yli 220 000 sivulatausta ja kaikkiaan yli 40 000 Facebook-tykkäystä (siirryt toiseen palveluun). Iso osa kommentoijista oli Perhon kanssa samaa mieltä: jotakin on tehtävä.

  • Kyllä koulutunneilla pitää pystyä istumaan hiljaa ja kuuntelemaan se 45 min. Jos ei kykene, ei paikka ole tavallisessa koululuokassa, Arja I kirjoittaa.
Mutta miten kuria ylläpidetään, jos oppilaat eivät puhetta usko? Myös tämän pohtimista jatkettiin Perhon blogissa.
  • Olen samaa mieltä, että ääripäät (ei puututa ollenkaan vs. karttakeppi) ovat aina pahasta. En oikein näe amerikkalaistakaan mallia hyvänä, jossa kouluihin on palkattu vartijat joilla on voimankäyttöoikeus. Niin tai näin, on hyvä että tapaus sai näin paljon julkisuutta, kirjoittaa nimimerkki Norppa.
  • Eihän tässä ole mitään järkeä: ennen opettaja löi oppilasta, ja oppilas oli voimaton. Nyt oppilas lyö opettajaa, ja opettaja on voimaton. Eikö mitään välimuotoa todellakaan ole?, kyselee Rauha.
Perhon blogi kirvoitti myös uusiin aihetta koskeviin blogipostauksiin. Suomen kuvalehdelle kirjoittava Tiina Raevaara muistuttaa, ettei "Teini ole aikuinen eikä opettajan työkaveri" (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi