Pelialan koulutukseen puhtia laatujärjestelmällä

Pelialan yritysten tarpeet ja koulujen opetus pitäisi saada kohtaamaan paremmin. Kehitysyhtiö Kinnon hankkeen tarkoituksena on myös parantaa pelialan opiskelijoiden työllistymistä.

Kotimaa
Mies pelaa tietokonepeliä.
Yle

Kaakkois-Suomessa ollaan kehittämässä pelialan koulutukseen liittyvää laatujärjestelmää.

Kouvolan kehitysyhtiö Kinnon vetämässä hankkeessa selvitetään, millaista osaamista suomalaiset peliyritykset tarvitsevat ja miten oppilaitokset voisivat vastata tarpeisiin paremmin. Kaakkois-Suomen ELY-keskus on myöntänyt projektille rahoitusta, ja pienemmillä osuuksilla mukana ovat myös Kouvolan kaupunki sekä pelialan yritykset.

Kehittämispäällikkö Mika Lammin mukaan esimerkiksi pelisuunnittelun ja pelialan liiketoiminnan opettamista pitäisi terävöittää. Laatujärjestelmän on myös tarkoitus tukea alan opiskelijoiden työllistymistä.

Kymenlaaksossa pelialan koulutusta on tarjolla Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa, Kouvolan seudun ammattiopistossa ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Oppilaitokset voisivat myös pyytää ulkopuolista arviota omasta pelialan koulutuksestaan, jota voitaisiin hyödyntää koulun markkinoinnissa. Hankevaiheen jälkeen laatujärjestelmää on tarkoitus levittää muualle maahan.

_Juttua on muokattu: Aiemmin jutussa kerrottiin, että pelialan koulutusta olisi tarjolla myös Saimaan ammattikorkeakoulussa. _