1. yle.fi
  2. Uutiset

Julkkisähky vei Peltsin luontoon

Mikko Peltolan tie radiojuontajasta luontotoimittajaksi televisioon sujui luontevasti, sillä luonnossa liikkuminen on hänelle henkireikä. Ylen Erätulilla -ohjelma vieraili Ähtärin eläinpuistossa villieläinteeman johdattamana. Jaksossa Peltsi vetää ylleen eläintenhoitajan haalarit ja ruokkii muun muassa nälkäisen susilauman.

luonto
Erätulilla-ohjelman juontaja Mikko Peltsi Peltola seisoo Ähtärin eläinpuistossa hirviaitauksessa, hirvi seisoo taustalla.
Juha Korhonen / Yle, Erätulilla

Mikko "Peltsi" Peltola seisoo juuri siivoamansa hirviaitauksen vierellä ja kertoo, kuinka on ampunut hirven eräissä luonto-ohjelman kuvauksissa. Nyt toinen, ihan elävä hirvi, seisoo hänestä metrin päässä, ja sitä voi koskettaa. Tämä onkin Peltsin mielestä olennaista eläinpuistojen olemassaolossa.

– Ihmiset pääsee näkemään eläimiä läheltä. Suomalaisessa luonnossa on kuitenkin paljon eläimiä, joihin ei muuten törmää, joten on hyvä että ihmisillä on mahdollisuus tutustua niihin lähemmin, Peltsi sanoo.

Britney vaihtui Erätuliin

Radiomafiasta julkisuuteen ponnistanut Peltsi kyllästyi viihdemaailman kevyisiin aiheisiin.

– En enää halunnut tietää, mitä Britney Spearsin tai Lily Allenin elämään minäkin päivänä kuului ja radiotyössä siitä oli otettava koko ajan selvää. Myös itselle tuli ikää lisää, joten kiinnostuksen kohteet kohdeyleisön kanssa muuttuivat hiljalleen erilaisiksi, Peltsi tuumaa.

Peltsi on juontanut Erätulilla-ohjelmaa nelisen vuotta. Hän sanoo, että ohjelman pitää ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta palaute on ollut pääasiassa vain positiivista. Peltsin mukaan ohjelmasta välittyy into ja niin sanottu tekemisen meininki, eikä televisiokuvauksissa juuri huijata.

Luonnossa pitää olla ihmiselle mieluisaa tekemistä

Hiihto, kalastus, metsästys, melominen... Kaikki on Peltsin mielestä mahtavaa ja metsässä mieli rauhoittuu. Tämän moni on unohtanut arkisten paineiden keskellä.

– Meidän pitäisi uskaltaa kokeilla enemmän asioita talvella luonnossa. Ihminen on kuitenkin loppujen lopuksi perilaiska ja tekee ihan liikaa töitä, Peltsi harmittelee.

Työt eivät tältä erämieheltä lopu. Kesällä kuvataan Peltsin Lappi-nimistä ohjelmaa ja heinäkuussa hän juontaa jälleen Tangolaulukilpailun. Erätulilla-ohjelman Ähtäri-jakso lähetetään Yle TV2:lta perjantaina 12.4.2013 klo 19.30.

Lue seuraavaksi