1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi riskillä ravintolabisnekseen

Juontaja-koomikko Janne Kataja on yhdessä näyttelijä Aku Hirviniemen kanssa laittamassa rahojaan likoon ravintolabisnekseen. Kaksikon perustamalla yhtiöllä on vastuu uuden ravintolan teatteri-illoista. Miehet haluaisivat saada pystyyn ravintolan, jossa voisi bongata enemmänkin julkimoita.

viihde
Janne Kataja Uutisvuoto-ohjelmassa
Juontaja Janne Kataja on yhdessä näyttelijä Aku Hirviniemen kanssa kokeilemassa teatteriravintolan vetämistä. Kataja vieraili maaliskuussa Ylen Uutisvuoto-ohjelmassa.Yle / Broadcasters

Janne Katajan ja Aku Hirviniemen kotikaupungissa Riihimäellä on noussut kuhina, kun julkisuuteen tuli tieto kaksikon suunnitelmista ryhtyä pyörittämään uudenlaista teatteriravintolaa.

-Vastaan uuden ravintolan teatteritoiminnasta. Valitsen ohjelmiston ja buukkaan esiintyjät ja teen esiintymiskalenterin, selittää Kataja omaa rooliaan.

Katajalla on yhteinen tuotantoyhtiö parhaan kaverinsa, näyttelijä Aku Hirviniemen kanssa. Niinpä kaksikko ottaa myös taloudellisen riskin. Hirviniemi on lähinnä sivustaseuraajan ja osarahoittajan roolissa.

-Jos sali on tyhjä, niin tulematta jääneet lipputulot jäävät niskoilleni. Minulla on puolet riskistä.

Jos mä tämän mokaan niin kusessa se on Hirviniemikin

Janne Kataja

Koomikko-nimistä ravintolaa remontoidaan parhaillaan Riihimäen Seurahuoneen tiloihin. Tilat omistaa nykyisin kolme hämeenlinnalaista ravintola- ja majoitusalan ammattilaista. Yksi kiinteistön neljästä ravintolatilasta muutetaan teatteriravintolaksi.

Kakkoskerroksen entinen discoravintola on sisustettu Katajan ohjeiden mukaan uudelleen. Tyylissä on haettu ilmettä perinteisistä revyy- ja varieteeteattereista. Lava mahdollistaa kunnon esitykset.

Showt ovat kahdesti viikossa, aina perjantaisin ja lauantaisin. Esiintyjälistalle on buukattu tuttuja julkisuuden nimiä: Jope Ruonansuu, Susanna Haavisto, Ilkka Heiskanen, Ulla Tapaninen, Riitta Havukainen ja Eija Vilpas.

Janne Kataja uskoo, että teatteriravintola voisi elää pienessä radanvarsikaupungissakin. Toiveissa on synnyttää paikka jossa pikkupaikkakunnan omien julkimoiden lisäksi yleisö voisi bongata muitakin tuttuja nimiä.

- Jos mä tämän mokaan, niin kusessa se on Hirviniemikin, Kataja hörähtää.

Lue seuraavaksi