Liisa seikkailee Imatran ihmemaassa

Imatran teatteri juhlii 110-vuotista taivaltaan tulevana syksynä kolmen näytelmän voimin.

kulttuuri
Teatteri Imatran ulkokuva kevättalven auringossa
YLE / Etelä-Karjala

Teatteri Imatra viettää tänä vuonna 110-vuotisjuhlavuottaan tuomalla lavalle kolme erilaista parivaljakkoa. Tulevan juhlasyksyn aloittaa näytelmä Ohukainen ja Paksukainen, jonka ensi-ilta ja samalla teatterin juhlanäytös järjestetään 14.9. Teatterin johtaja Timo Rissanen lupailee komediaa, farssia ja mykkäelokuvamaisia tunnelmia.

- Myös lapsikatsojat ovat meille hyvin tärkeitä ja valitettavan usein tämä yleisö jää monissa teattereissa huomiotta. Me tuomme lapsille näytöksen Liisa Ihmemaassa, joka on sovitettu kahdelle hengelle. Liisan roolin tekee uusi näyttelijämme Saara Jokiaho ja Pekka Räty hoitaa kaikki loput seitsemän roolia, Rissanen väläyttää.

- Minulla on lapsenomaisen innostunut fiilis, koska näyttelen syksyllä sekä Liisan että Viivin rooleja. Niissä on jotain samaa, mutta myös paljon eroja. Uskon, että pääsen irrottelemaan, Jokiaho nauraa.

Liisa Ihmemaassa saa ensi-iltansa 26.9. Tämä on myös kiertuenäytös, jota aiotaan esittää useassa eri paikassa kuten kouluissa ja päiväkodeissa.

Sarjakuvasankarit lavalle

Loppusyksystä, pikkujoulukauden aikaan, Teatteri Imatra nostaa lauteille kolmannen parivaljakon: Juba Tuomolan luoman sarjakuvakaksikon Viivin ja Wagnerin. Musiikkipainotteisen näytelmän ensi-ilta on 1.11.

Syksy ja juhlavuosi tuovat tullessaan myös uusia tuulia.

- Jokaisen näytöksen esityskautta on voitu pidentää, koska olemme tehneet sellaiset lavasteet, jotka voidaan välillä purkaa. Näin kaikki kolme näytöstä voivat pyöriä yhtä aikaa. Aikaisemmin meillä on nähty yksi esitys kerrallaan, Rissanen kertoo.

Ennen juhlasyksyä edessä on tietysti myös kesäteatterikausi. Luvassa on farssikomedia Sormet liisterissä, johon on kiinnitetty muun muassa Ami Aspelund, Sara Paavolainen sekä Salatut elämät -sarjasta tuttu Jasmin Hamid.

- Tänä kesänä meillä on myös katettu näyttämö, koska viime kesä oli niin sateinen, Rissanen kertoo.