1. yle.fi
  2. Uutiset

Nurmeksessa tungosta uudeksi radioääneksi

Yle Pohjois-Karjalan Sinun äänesi -kiertue alkoi Nurmeksessa vauhdikkaasti! Paikalle saapui rutkasti väkeä, jotka tarjosivat ääntään radion kuulijoiden iloksi.

ilmiöt
Martta Mäki-Petäjä antaa ääninäytettä.
Martta Mäki-Petäjä antaa ääninäytettä Tapio Laakkoselle.Jyrki Utriainen / Yle

Tänä keväänä Yle Pohjois-Karjala etsii uutta radioääntä. Kisaan voivat ilmoittautua halukkaat, joiden tekee mieli kokeilla radioäänenä olemista päivän ajan Yle Pohjois-Karjalan Radiossa. Ehdokkailta otetaan ääninäyte, joista osa valitaan loppukilpailuun. Näistä äänistä yleisö äänestää suosikkinsa.

Yle Pohjois-Karjalan uuden radioäänen etsiminen alkoi torstaina Nurmeksesta, jonne saapui jo ensimmäisen puolen tunnin aikana pitkälti toistakymmentä ehdokasta. Paikalla kävi nauttimassa tunnelmasta ja kahvista pitkälti toistasataa ihmistä. Heistä yli 20 antoi ääninäytteen.

Ensimmäisenä mikrofoniin ääreen astui syntyperäinen nurmeslainen Timo Korhonen.

Nurkan takaa tulla porukkaa ja etsimässä itsestään piileviä kykyjä.

Timo Korhonen

- Kun joku tekee aloitteen, niin pikku hiljaa alkaa nurkan takaa tulla porukkaa ja etsimässä itsestään piileviä kykyjä, Korhonen sanoo.

Hän kertoo olleensa nuorempana ujo, mutta rohkaistuneensa sittemmin. Korhonen ja moni muukin lukivat tehtävän, joka oli alkupuoleltaan oikea uutissähke, mutta muuttui myöhemmin hieman erikoisemmaksi tarinaksi. Nauruilta eivät välttyneet yleisö eivätkä lukijat itse.

Timo Korhonen esitti vielä lopuksi vapaaehtoisesti erikoisnumeron, jossa hän matki imitaattori Jope Ruonansuuta.

- Imitointia olen harrastanut lähinnä vaimon iloksi, Korhonen nauraa.

Osallistujien ikähaitari oli laaja. Ääninäytteen antoivat muun muassa äitinsä kanssa osallistunut tokaluokkalainen tyttö Emmi Honkanen ja 82-vuotias Raimo Rautjärvi. Timosen pariskunta osallistui kisaan siten, että rouva Maire luki tekstin alkupuolen ja isäntä Markku loppupuolen.

- On ollut mielenkiintoinen päivä! Tervetuloa myös kiertueen seuraaville paikkakunnille, kertoo Yle Pohjois-Karjalan päällikkö Jyrki Utriainen.

Sinun äänesi -kiertua jatkuu vielä Joensuussa, Ilomentsissa ja Kiteellä. Kun kiertue on käyty, toimituksen tuomaristo valitsee ääninäytteiden perusteella viisi finalistia. Yleisö puolestaan äänestää finalisteista voittajan.

Finalistit palkitaan Yle-tuotteilla, joita arvotaan myös äänestykseen osallistuvien kesken. Kilpailun voittaja pääsee päiväksi ääneen Pohjois-Karjalan radioon toukokuussa 2013.

Lue seuraavaksi