Kirkko houkuttelee nyt kuntosalille

Oulun evankelisluterilainen seurakunta aloittaa tiettävästi ensimmäisenä Suomessa kurssin, jossa yritetään hoitaa yhtä aikaa sekä hengellistä ja ruumiillista hyvinvointia. Fitness Alfa -kurssilla ensin kuntoillaan ja sitten keskustellaan.

kuntoliikunta
Kuntosalissa liikutaan.
Yle

Oulun Karjasillan seurakunnan seurakuntapastori Kimmo Kieksi tunnustautuu himoliikkujaksi. Mies aloitti muutama vuosi sitten aktiivisen liikuntaharrastuksen, kun "rovastinvatsaa" oli kertynyt liikaa.

- Kuntosalin ja uskonnollisuuden välillä on tietynlaisia yhtymäkohtia. Tietyt rituaalit toistuvat kuntosalillakin ja jos yksi harjoituskerta jää väliin, tulee katumuksen tunne ja asia pitää korvata tai hyvittää, Kieksi vertaa symbolisesti.

Kieksi keksi yhdistää kirkon perinteisemmät kristinuskon uskon perusteita käsittelevät Alfa-kurssit urheiluun.

- Tämä on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tiedän, että vastaavanlaisia kursseja on pidetty Kanadassa ja Englannissa, Kieksi sanoo.

Saarnat syntyneet salilla

Tarkoituksena on tutustua kuntoiluun ja kristinuskoon yhtäaikaa. Kurssi järjestetään kaksi kertaa viikossa paikallisella kuntosalilla. Kolmenkymmenen hengen ryhmä on jo täynnä.

- Ohjelmassa on ensin ryhmäliikuntatunti, minkä päätteeksi on puolen tunnin venyttely. Venyttelyn aikana kuullaan alustuksena kristinuskon keskeisiä aiheita ja teemoja. alustuksen jälkeen kokoonnumme vielä terveelliselle iltapalalle keskustelemaan, Kieksi kertoo.

Kyllähän meitä myös Raamatussa kehotetaan kilvoitteluun.

Kimmo Kieksi

Seurakuntapastori kertoo, että moni oma saarna on syntynyt kuntosalilla rehkiessä.

- Kyllähän meitä myös Raamatussa kehotetaan kilvoitteluun. En Herra varjele kuitenkaan vedä itse jumppia, Kieksi naurahtaa.

Jäsenpaosta kärsivä kirkko on tempaissut viime aikona monella tapaa. Seurakuntapastori mielestä kirkko sopii hyvin myös kuntosalille.

- Toivottavasti kirkko voi olla läsnä kaikkialla, Kieksi toteaa.