Suomi luottaa Yleen

Kyselytutkimuksessa 98 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä Ylen toimintaan. Suosio on kasvanut jokaisella sektorilla viime vuoden luvuista.

Kotimaa

Yle nauttii yhä suurempaa kansansuosiota. Kyselytutkimuksen mukaan peräti 98 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä Ylen toimintaan.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaan tyytyväisiä on 86 prosenttia vastaajista. Kasvua vuoden 2011 lukemaan on kuusi prosenttia. Lastenohjelmiin tyytyväisiä on 84 prosenttia vastaajista. Tulos on huomattavasti suurempi kuin vuonna 2011, jolloin tyytyväisiä oli 61 prosenttia. Myös draamaohjelmien osalta yleisön tyytyväisyys on kasvanut 71 prosenttiin 59 prosentista vuonna 2011.

Yle tavoittaa suomalaiset

Tyytyväisyys näkyy Ylen välineiden käytössä. Suomen katsotuin TV-kanava on Yle TV1 ja kuunnelluin radiokanava Yle Radio Suomi. Ylen TV-kanavat tavoittavat viikottain 86 prosenttia suomalaisista ja radiokanavat 63 prosenttia. Ylen verkkosivuilla käydään viikottain lähes 2,5 miljoonalta selaimelta.

Vastaajista 91 prosenttia pitää Yleä tärkeänä osana yhteiskuntaa ja 73 prosenttia näkee Ylen merkittävänä omassa mediankäytössään.

Tulokset ovat peräisin Ylen TNS Gallupilla syksyllä 2012 teettämästä haastattelututkimuksesta. TNS Gallup haastatteli aiheesta 1000 suomenkielistä ja 350 ruotsinkielistä suomalaista.