1. yle.fi
  2. Uutiset

Pokka suivaantui Talvivaaraan

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan mukaan Talvivaaralla pitäisi olla riskienhallintasuunnitelma eri tilanteisiin, mutta ainoa suunnitelma vaikuttaa olevan veden juoksuttaminen ympäröivään luontoon.

Talvivaara
Hannele Pokka
Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele PokkaYle

Ympäristöministeriön kansilapäällikkö Hannele Pokka arvostelee ankarasti Talvivaaraa blogissaan (siirryt toiseen palveluun). Pokka kirjoittaa, että yhtiö on luvanvastaisessa tilanteessa, kun se ei noudata Vaasan hallinto-oikeuden määräämiä juoksutusrajoituksia.

Pokan mukaan Kainuun ELY-keskus joutuu tekemään riskiarvion, kestävätkö padot kevättulvia ilman lisäjuoksutuksia. Talvivaaralla pitäisi olla riskienhallintasuunnitelma eri tilanteisiin, mutta ainoa suunnitelma vaikuttaa olevan veden juoksuttaminen ympäröivään luontoon, Pokka sanoo.

ELY voi tarvittaessa vaatia yhtiötä heti keskeyttämään lisäjuoksutukset ja edellyttää uhkasakolla tai hallintopakolla palaamaan luvanmukaiseen tilanteeseen.

Oulun lupaviranomaisilta odotetaan Pokan mukaan erityisesti ratkaisua Talvivaaran uuden ympäristöluvan osalta, saako yritys jatkaa toimintaansa ja millaisilla ehdoilla. Pokan mukaan lupaviranomaisilta tulisi tulla jätevesien käsittelyyn ja vesien kokonaishallintaan selkeät määräykset.

Lue seuraavaksi