Yösusien johtaja Putin-sotkusta: Amsterdamin homojen kosto

Venäjän mediassa maan presidentin nimen päätyminen Suomen KRP:n epäiltyjen rekisteriin on kytketty Yösudet-nimiseen moottoripyöräkerhoon. Sen johtaja on esittänyt erikoisia epäilyjä Suomen tapahtumien taustoista. Johtaja Aleksandr Zaldostanov totesi mm. Venäjän medialle, että tapaus on Amsterdamin homojen kosto presidentti Putinille.

Ulkomaat
Vladimir Putin ajaa moottoripyörällä 13_7_2010
Putin ja Zaldostanov moottorimarssilla kesällä 2010.EPA / Sergei Karpukhin / pool

Mm. newsru.com -sivulla (siirryt toiseen palveluun) pohdiskellaan, mitä Zaldostanov mahtaa tv-kanava Dozhdille antamallaan letkautuksella tarkoittaa. Toimittaja arvelee, että jengijohtaja viittaa Putinin Amsterdamin-vierailuun, jonka aikana Hollannin homoseksuaalit protestoivat Venäjän ahdasmielistä lainsäädäntöä vastaan.

TV-kanava Dozhdin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)moottoripyöräkerhon johtaja heittäytyi vielä ironisemmaksi kuin Kremlin tiedottajat aiemmin päivällä. Aleksandr Zaldostanov, lisänimeltään Kirurgi, vaatii, että heidät vietäisiin suomalaiseen vankilaan mahdollisimman nopeasti ja mielellään yhdessä veli-presidentin kanssa. Zaldostanov painotti että haluaisi päästä nimenomaan suomalaiseen vankilaan.

Zaldostanov sai maaliskuussa presidentti Putinilta kunniamerkin nuorten kasvatustyöstä. Putin on myös virkauransa aikana osallistunut moottoripyöräjengin kokoontumiseen.