Rauman Lukko metsästää pronssia Jyväskylästä

Jääkiekon SM-liiga pronssiottelu pelataan perjantai-iltana Jyväskylässä, missä Lukko kohtaa JYPin. Nämä joukkueet olivat pronssiottelussa vastakkain myös vuonna 2011, jolloin Lukko voitti ottelun maalein 1-0. Tuolloin Jypin penkin takana istui Risto Dufva, Lukon nykyinen käskijä.

urheilu
petri vehanen olli palola tappara lukko maali
Tomi Hänninen

Rauman Lukko kohtaa perjantaina Jyväskylän JYPin jääkiekon SM-liigan pronssiottelussa. Lukko teki playoffseissa jymy-yllätyksen pudottamalla Helsingin Jokerit, mutta tie katkesi välierissä Tampereen Tapparalle puhtaan tylysti otteluin 4-0.

Lukko ja JYP ovat kohdanneet pronssiottelussa viimeksi keväällä 2011, jolloin Lukko otti pronssia. Jyväskyläläisiä valmensi tuolloin Risto Dufva, Lukon nykyinen valmentaja.

Lopputulos riippuu pelaajien henkilökohtaisista onnistumisista.

Risto Dufva, Rauman Lukon valmentaja

- Maalivahtipeli oli tuolloin isossa roolissa. JYP oli tuolloin parempi, mutta Lukon maalivahti "vääristi" tuloksen hyvällä torjuntaprosentilla. Urheilu on hauskaa: aina tulee uusia mahdollisuuksia, Dufva muistelee.

"Onnella suuri merkitys"

Jyväskylä on Dufvan syntymäkaupunki. Tämä tuo peliin oman panoksensa.

- Hauska kokea tällainenkin asia. Jyväskylässä on paljon tuttuja.

Risto Dufvalle perjantai-illan ottelu on hänen uransa viides pronssiottelu. Peliuran viimesessä ottelussaan yli 20 vuotta sitten hän hävisi pronssipelin. Sen jälkeen pronssiotteluissa hän on ollut valmentajana.

- Joka toinen kerta on voitettu, joka toinen hävitty. Nyt pitäisi olla voiton vuoro, Dufva sanoo.

Lukon valmentaja toteaa, että pronssiottelun tulos on vielä täysi arvoitus.

- Tämä on kiinnostava peli. Osalle tämä on viimeinen peli Lukossa. Se tuo peliin uuden elementin ja pelissä on omanlaisensa tunnelma. Lopputulos riippuu pelaajien henkilökohtaisista onnistumisista, Dufva arvioi.

Lukon valmentaja Risto Dufva muistuttaa, että lopputulos riippuu paljon myös onnesta. Ottelu alkaa Jyväskylässä kello 18.30.