Helsinki-Vantaa valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi

Suomen johtava lentoasema on saanut taas tunnustusta kansainvälisessä vertailussa.

Kotimaa

Helsinki-Vantaan lentoasema on korkealla sijalla maailman lentokenttien välisessä vertailussa. Helsinki-Vantaa valittiin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi.

Valinnan teki kansainvälinen matkustustutkimusyritys Skytrax. Se kyseli kaikkiaan 12,1 miljoonalta lentomatkustajalta arvioita yhteensä 395 lentokentästä. Tutkimuksessa arvioitiin lentoasemapalvelujen laatua 39 eri tekijän osalta, jotka mittasivat asiakaspalvelua ja asiakkaiden kokemuksia matkustuksen sujuvuudesta.

Koko Euroopan kattavassa kategoriassa Helsinki-Vantaa oli tänä vuonna sijalla kuusi ja maailmanlaajuisesti viidestoista.

Maailman parhaaksi lentoasemaksi valittiin tänä vuonna Singaporen Changin lentoasema ja koko Euroopan parhaaksi Amsterdamin Schiphol.

Helsinki-Vantaan lentoasema on nimetty Pohjois-Euroopan parhaaksi vuonna 2010. Kenttä on saanut tunnustusta myös aiemmissa Skytraxin tutkimuksissa maailman parhaasta turvatarkastuksesta ja matkatavaroiden käsittelystä.

- Tämä on hieno tunnustus koko tiimille hyvästä työstä. Kilpailu lentoasemien kesken etenkin mannertenvälisestä vaihtomatkustuksesta kovenee, ja meidän pitää kehittyä jatkuvasti pärjätäksemme siinä”, sanoo palkinnon vastaanottanut Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaarikentän omistavasta Finaviasta.

Lontoon Heathrow'ta lukuunottamatta yksikään kenttä ei voittanut useampaa kuin yhtä kategoriaa. Heathrow valittiin parhaaksi terminaalipalveluiden ja ostosmahdollisuuksien osalta.

Maailman puhtaimmaksi lentokentäksi valittiin Tokion kansainvälinen lentokenttä. Parhaat ruokailumahdollisuudet puolestaan löytyvät Münchenin kentältä.