"Hyvän deejiin pitää olla pikkusen pöhölö"

Keminmaalainen Jouni Salmi on tehnyt alter egonsa DJ Martin Rossin kanssa hommia jo 30 vuotta ja keikoille on edelleen kysyntää.

viihde
Dj Martin Ross alias Jouni Salmi
Kati Siponmaa / Yle

Ensimmäistä kertaa palkkio deejiin hommista tuli 1982 eräistä opiskelijabileistä ja niistä kekkereistä Jouni Salmi laskee tiskijukkavuotensa alkaneeksi.

Dj-nimellään Salmi tuli tunnetuksi pienellä paikkakunnalla, kun hän pääsi Taskumatti-nimisen tiskijukan kanssa tekemään ohjelmaa paikallisradioon.

- Meillä oli studiossa Martin-nimiset valolaitteet ja Ross-nimiset kaiutinkaapit ja Taskumatti sanoi, että kun olen enemmän ulkomaalaisen näköinen kuin ulkomaalaiset itse, niin saan olla DJ Martin Ross, Salmi paljastaa.

Muotivirtauksia tulee ja menee

Salmi on jaksanut innostaa kansaa tanssilattialle nyt jo pikkuisen yli kolmekymmentä vuotta ja edelleen kipinää löytyy.

- Deejiin työssä pitää tietysti jonkunlainen ulosanti olla ja sitten pitää olla pikkusen pöhölö, että jaksaa katsoa humalaisia ihmisiä ravintoloissa ja jaksaa itsekin pitää siinä hauskaa, mies hörähtää.

Kolmeen vuosikymmeneen mahtuu melkoisen monta muotivirtausta niin ravintolamaailmasta kuin musiikistakin.

Macarena oli jossain vaiheessa hyvin suosittu ja sitä soitettiin ihan kyllästymiseen asti.

DJ Martin Ross

- Macarena oli jossain vaiheessa hyvin suosittu ja sitä soitettiin ihan kyllästymiseen asti. Nykyään normikeikalla soi ikuiset vanhat hitit uusien rinnalla. Esimerkiksi Joan Jettin I love rock´n roll toimii edelleen, Salmi mainitsee.

Muotitanssien lisäksi Salmi on saanut todistaa aitiopaikalta ravintolan pyörityksen kiemuroita.

- 90-luvulla oli sellainen paha buumi, että deejiit pistettiin tarjoilemaan. En ole ikinä ruvennut siihen, koska minun mielestä dj on artisti. Jos hoitaa molemmat hommat yhtäaikaa, niin molemmat myös kärsii, Salmi sanoo.