Heinolan kaupunginhallitus esittää Rinnevaaran potkuja

Kaupunginhallituksessa käytiin kiivas väittely kaupunginjohtajan erottamisasiassa. Voiton vei kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Juhani Ahosen (kok.) esitys, jota kannatti Raili Hildén (sd).

Kotimaa
Heinolan va. kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara istuu valtuustosalissa.
Niko Rönkkö / Yle

Heinolan kaupunginjohtajan asemaa pohtiva tilapäinen valiokunta esittää Tita Rinnevaaran erottamista.

Valiokunnan mielestä Rinnevaara on menettänyt valtuuston luottamuksen eikä hänellä ole edellytyksiä jatkaa kaupunginjohtajana. Luottamuspulan takia häntä ei myöskään voida siirtää muihin tehtäviin.

Tilapäisen valiokunnan mielestä Rinnevaaralla on puutteita henkilöstöjohtamisessa ja esimiehenä toimimisessa. Keskustan Jaana Niemi jätti tilapäisen valiokunnan esityksestä eriävän mielipiteen.

Myös Heinolan kaupunginhallituksen enemmistö kannattaa kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran erottamista. Kaupunginhallitus sorvasi lausuntonsa kaupunginjohtajan asemaa pohtivalle tilapäiselle valiokunnalle perjantaina aamupäivällä.

Kaupunginhallituksessa Juhani Ahosen tekemää esitystä kannatti Raili Hildén. Äänestyksessä Ahosen esitys voitti 6-3. Sen mukaan kaupunginhallitus yhtyy tilapäisen valiokunnan päätökseen.

Tilapäinen valiokunta esittää valtuustolle, että valtuusto päättää todeta Rinnevaaran menettäneen luottamuksen.

- Irtisanomisperusteet ovat tässä ehdotettuina. Kaupunginhallituksen lausunto käsitellään vielä ennen kuin se menee valtuuston listalle.

Kaupunginhallituksen puheejohtaja Hannele Rämö ja Hannu Ulmanen (Heinola Nyt) jättivät kaupunginhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen. Sen mukaan erottamistoimiin ei ryhdytä.

Asia tulee huhtikuussa Heinolan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Tilapäinen valiokunta kokoontuu vielä kertaalleen 16. huhtikuuta viimeistelemään esitystään kaupunginvaltuustolle.