1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hätäraketit

Vanhoja hätäraketteja ammutaan lauantaina Kuopiossa

Veneilyn harrastajat ampuvat raketteja taivaalle aamupäivän aikana Itkonniemen ja Sorsasalon vesialueella. Kaikkiaan tapahtumassa ammutaan arviolta 200 hätärakettia- ja soihtua.

hätäraketit

Vanhentuneita hätäraketteja ja -soihtuja hävitetään lauantaina Kuopiossa. Veneilyn harrastajat ampuvat raketteja taivaalle aamupäivän aikana Itkonniemen ja Sorsalon välisellä vesialueella. Kymmenen maissa aamupäivällä alkava ammuntatilaisuus kestää noin puolitoista tuntia ja sen voi parhaiten nähdä Pirttiniemen, Kelloniemen, Sorsasalon ja Vaajasalon alueella.

- Uskoisin, että yhteensä yli 200 rakettia ja soihtua ammutaan lauantaina, ennakoi Martti Lehtinen Kuopion Pursiseurasta.

Suurin osa ammuttavista on soihtuja ja keltaisia merkkisavuja, jotka eivät lennä ylöspäin. Tilaisuus järjestetään joka toinen vuosi.

Lehtinen kertoo, että ammattikäytössä olevat hätäraketit- ja soihdut on uusittava kolmen vuoden välein. Huviveneissä ne on syytä vaihtaa joka viides vuosi. Hätäraketit ja soihdut tulisi säilyttää vaakatasossa ja talviaikana Lehtinen ei suosittele niiden säilyttämistä veneissä.

-Veneissä voi käydä asiaan kuulumattomia henkilöitä, jotka saattavat ampua niitä taivaalle, muistuttaa Lehtinen.

Lähialueen asukkaita muistutetaan siitä, ettei raketeista tarvitse tehdä hälytyksiä hätäkeskukseen.

Lue seuraavaksi