Ovelia valelaskuja liikkeellä

Suomen Yrittäjät varoittavat valelaskuista, joiden ulkoasu on tyylikäs. Yrityksen pahoittelut valelaskuista ovatkin jo surkeaa kieltä.

talous
Valelasku.
Yle

Monet yritykset ovat saaneet viime päivinä perusteettomia laskuja. Suomen Yrittäjät varoittavat vakuuttavan näköisistä laskuista ja yrityksen nettisivusta.

Valelaskujen takana on Suomen Yrittäjien mukaan Suomen Verkkomedia Oy -niminen yritys. Laskuja on lähetetty yrittäjille ilman, että heihin olisi oltu missään yhteydessä ennen laskun lähettämistä.

Suomen Yrittäjät muistuttaa, ettei väärin perustein tulleita laskuja missään tapauksessa pidä maksaa. Poliisille on tehtävä rikosilmoitus. Laskun lähettäjälle kannattaa lähettää sähköpostia, jossa ilmoittaa laskun olevan aiheeton.

Suomen Verkkomedian tapauksessa yrittäjiä hämää vielä se, että laskut ovat tulleet perintäyritys Intrum Justitian kuorissa. Intrumista on kuitenkin kerrottu, että heillä ei ole mitään tekemistä kyseisen yrityksen kanssa.

Yrittäjien keskinäisissä sosiaalisen median välineissä valelaskut ovat nostattaneet vilkkaan keskustelun. Pian keskustelun alettua Suomen Verkkomedia julkaisi kömpelöllä suomen kielellä viestin, jossa pyydettiin anteeksi postituksessa tapahtunutta virhettä.