1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Linnan juhlien jatkot on tänä vuonna kahden kauppa – "Tampereelta löytyy loistavia pubeja"

Kaksi suurta yökerhoa kisaavat vahvimmin itsenäisyysjuhlien arvovieraista.

Hotelli Ilves. Kuva: Mika Kanerva

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään tänä vuonna Tampereella. Uutinen tavoitti päivällä myös tamperelaisen hotellinjohtajan, joka ei peittele tyytyväisyyttään.

- Se oli todella hieno yllätys. Se tuo Tampereen hotelleille arvovieraita ja asiakkaita, hotelli Tammerin hotelli- ja ravintolatoimenpäällikkö ja Sokos Hotels Tampereen johtoryhmän jäsen Janne Mönkkönen iloitsee.

Hän kertoo, että jo perjantaina on tullut varauksia itsenäisyyspäivälle. Mönkkönen uskoo, että kaikki hotellit varataan loppuun lähiviikkojen aikana ja käyttöaste nousee sataan prosenttiin.

Ilona ja Ilves houkuttelevat jatkokansaa

Linnan juhlien jatkot on Helsingissä järjestetty perinteisesti ravintola Teatterissa Esplanadilla. Tamperelaisen hotelli- ja ravintolamaailman hyvin tunteva Mönkkönen on aika varma, mistä tulee Tampereen suosituin jatkopaikka.

- Kyllä mä näkisin, kun Tampere-talolta aletaan tulla keskustaan, niin hotelli Ilvekseen majoittuu iso osa vieraista ja siellä on suurimmat jatkot tänä vuonna. Lisäksi yökerho Ilonaan Ilveksen lähelle mennään jatkoille.

- Tampereellahan on hyvin paljon erilaisia ravintoloita. Täällähän on loistavia pubeja esimerkiksi, mihin arvovieraat poikkeavat, Mönkkönen arvioi.