Asiantuntijat kaipaavat enemmän sisältöä Himasen tutkimuksiin

Filosofi Pekka Himanen on esitellyt kohuttua tutkimustaan tänään kymmenen hengen asiantuntijaryhmälle. Tämänpäiväinen keskustelu käsitteli taloutta. Ensi viikolla kahdessa vastaavassa tilaisuuksissa käsitellään sosiaalisen kestävyyden ja luonnon kestävyyden teemoja.

politiikka
Pekka Himanen esittelemässä tulevaisuustutkimustaan Säätytalolla.
Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijaprofessori Mika Pantzar ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen professori Pirjo Ståhle kommentoivat Himasen selvitystä Säätytalon keskustelutilaisuuden päätyttyä.

Filosofi Pekka Himanen esitteli Helsingin Säätytalolla tutkimustaan kymmenen hengen asiantuntijaryhmälle ja ryhmän jäsenet puolestaan evästivät Himasta siitä mihin suuntaan tutkimusta heidän mielestään kannattaisi viedä jatkossa.

Tilaisuudesta poistuneet asiantuntijat kuvasivat keskusteluja asiallisiksi ja tutkimuken sisältöä tukeviksi. Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen professori Pirjo Ståhle moitti tutkimusta väliraporttivaiheessa vielä hajanaiseksi.

- Tällä hetkellä se on vielä hattaramainen, mutta siinä on hyviä elementtejä. Tämähän on vasta väliraportti. Odotan kyllä mielenkiinnolla millainen se lopullinen raportti sitten on.

Ståhlen mukaan väliraportissa on tähän asti hyödynnetty aiemmin julkaistuja tutkimuksia ja tutkimusryhmän aktiivinen tutkimuspanos tähän projektiin on vasta alkamassa.

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijaprofessori Mika Pantzar sanoi asiantuntijaryhmän toivoneen tutkimukseen enemmän konkreetiista sisältöä, mutta myös lisää filosofiaa.

- Enemmän voisi olla konkretiaa, mutta myös toivottiin, että voisi olla enemmän filosofiaa. Oikeastaan kaikki toivoivat, että filosofista osaa vahvistetaan. Himanen on kuitenkin filosofi.

- Jatkossa siihen tulee enemmän kansainvälistä painotusta ja erityisesti Suomi vähän häviää ja tulee isompi globaali näkemys. Uskoisin, että se paranee loppuraporttia kohden.