Matkustajakone syöksyi mereen Balilla - kaikki pelastuivat

Indonesialaisen Lion Air -yhtiön kone putosi mereen lähellä kiitotietä. Kaikki koneessa olleet yli sata matkustajaa ovat pelastuneet.

Ulkomaat
Kartta Indonesiasta
Yle uutisgrafiikka
Takaosasta katkennut matkustajakone matalassa vedessä.

Matkustajakone putosi mereen Balilla Indonesiassa lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa. Kaikki koneessa olleet yli sata ihmistä ovat kuitenkin pelastuneet, kertovat viranomaiset.

Kyseessä oli indonesialaisen Lion Air -lentoyhtiön Boeing 737 -kone, joka oli laskeutumassa Denpasarin lentokentälle läheiseltä turistisaarelta. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 101 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Koneen matkustajat olivat pääosin indonesialaisia - koneessa oli vain kolme ulkomaista: kaksi singaporelaista ja yksi ranskalainen.

Pelastusviranomaisen mukaan 45 ihmistä on viety sairaalahoitoon. He kärsivät tiettävästi vain melko lievistä vammoista, kuten luunmurtumista.

Meressä oleva kone on murtunut peräosastaan. Kone makaa muutaman sadan metrin päässä kiitotiestä matalassa vedessä. Alustavien tietojen mukaan kone olisi osunut veteen ennen laskeutumistaan kiitotielle.

Onnettomuussyy on toistaiseksi epäselvä. Sää oli pilvinen ja tihkusateinen, ja lentoyhtiön mukaan kone on uusi ja aloitti lennot vain muutamia kuukausia sitten.

Lion Air on Indonesian suurin yksityinen lentoyhtiö. Halpalentoyhtiö vastaa isosta osasta kotimaanlentoja sekä lentää joihinkin muihin Aasian kohteisiin. Lion Air on kuitenkin EU:n mustalla listalla turvallisuussyistä. 2004 - 2006 yhtiölle sattui kuusi onnettomuutta, joissa kukaan ei kuitenkaan kuollut. Kaikissa näissä koneet luistivat kiitotieltä tai eivät osuneet sille.

Lentoyhtiö yllätti ilmailumaailman vuonna 2011, kun se osti peräti 230 Boeing-konetta. Viime kuussa Ranska kertoi, että Indonesian nopeimmin kasvava lentoyhtiö on luvannut ostaa vielä 234 konetta Airbusilta.

Balilla vierailee vuosittain miljoonia ulkomaisia turisteja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters