Ruokakyselyssä koululaisten yllättävä suosikki - ohrapuuro

Uunimakkara ja makaronilaatikko jäivät jalkoihin koululaisten suosikkiruokakyselyssä. Tampereen Aterian kyselyssä koululaisten mieliruokiin ylsivät ohrapuuron lisäksi pinaattiohukaiset ja peritamperelainen herkku mustamakkara.

Kuva: Yle

Tamperelaisissa kouluissa, päiväkodeissa ja palvelukeskuksissa on kyselty lempiruokia. Kyselyn ja äänestyksen perusteella Tampereen Ateria kokosi tälle viikolle mieliruokaviikon.

Kouluissa tuttujen suosikkien kuten pinaattiohukaisten joukkoon on noussut perinteinen mustamakkara sekä ehkä hieman yllättäen ohrasuurimopuuro marjakeiton kera.

Pikkulapsille siskonmakkaraa ja ikäihmisille muikkuja

Päiväkoti-ikäisille maistuu mm. jauhelihaspagetti ja siskonmakkarakeitto. Ammattioppilaitoksissa ja lukioissa taas herkutellaan mieluiten lihapyöryköillä, hernekeitolla ja broiler-caesar -pastalla.

Ikäihmisten suosikkilistalle yltävät perinteiset suosikit. Palvelukeskusravintoloissa, Hatanpään ja Kaupin sairaaloissa ja Koukkuniemen vanhainkodissa syödään mieluiten paistettuja muikkuja, lihakastiketta ja kaalikääryleitä. Kaalikääryleet kuuluvat myös henkilöstöravintoloiden asiakkaiden suosikkilistalle.