Koivulan koulun opettajilla jo uudet sijoituspaikat

Kotkassa Koivulan koulun kohtalo tulee valtuuston käsiteltäväksi perussuomaisten, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuutettujen vaatimuksesta. Virkamiesvalmistelu etenee valtuuston edellisen lakkautuspäätöksen mukaisesti.

Koivula, Kotka
Opiskelijat tekevät muistiinpanoja.
Toni Pitkänen / Yle

Kotkassa syksyllä lopetettavan Koivulan koulun lakkautussuunnitelmat etenevät. Kotkan vs. opetustoimenjohtaja Hannele Ylinen kertoo, että koulun opettajille on haettu jo uudet sijoituspaikat. Koulun viidestä opettajasta kaksi siirtyy oppilaiden mukana Kyminkartanon kouluun ja kaksi muuta muualle Kotkaan. Yksi opettajista jää eläkkeelle.

Perussuomaisten, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuutetut vaatimuksesta Koivulan koulun jatkoaika on tulossa käsittelyyn toukokuun valtuustossa. Vasemmistoliiton valtuutettu Joona Mielonen on tyytyväinen, että asia saatiin valtuustoon. Mielonen arvelee, että nyt kun asian tiedetään tulevan valtuuston käsittelyyn, myös muiden puolueiden valtuutettuja on helpompi saada Koivulan koulun taakse.

- Tiedän, että myös muista puolueista löytyy koulun kannattajia. Mielonen sanoo.

Hannele Ylisen mukaan Koivulan koulun jatkoajalle ei olisi opetuspuolella mitään ylivoimaista aikataulullista estettä.

- Kirjat oppilaille on tilattu, Ylinen toteaa.

Ylisen mukaan suurempi kiire koulun jatkoajasta tulisi kiinteistöpuolelle. Ylinen ei usko, että jatkoajalla saavutettaisiin mitään, koska Koivulan koulun kunnostus on miljoonaremontti ja opetustilaan on muutenkin jo liikaa.

Valtuusto päätti keväällä 2012 lakkauttaa Koivulan koulun syksyllä 2013. Samalla päätettiin lakkauttaa Jäppilän, Metsolan ja Toivo Pekkasen koulut vuoteen 2016 mennessä, jolloin myös päätetään Tiutisen koulun kohtalosta.