Kokkolan uimahalli kokeilee naisten vuoroa

Kokkolan uintikeskus VesiVeijari varataan huhtikuussa kahtena iltana pelkästään naisten käyttöön. Edes pienet pojat eivät pääse äitiensä kanssa paikalle. Kokeilulla on tarkoitus houkutella liikkumaan muun muassa maahanmuuttajanaisia. He voivat halutessaan uida joko uimapuvussa tai peittävässä burkinissa.

Kuva: YLE Keski-Suomi

Liikunnanohjaaja Maria Hudd arvioi, että kun Kokkolassa on tuhatkunta maahanmuuttajaa, tarvetta myös maahanmuuttajanaisille soveltuvalle uintivuorolle on. Idea on peräisin Tuu mukaan - hankkeesta, jossa kotoutetaan maahanmuuttajia liikunnan avulla. Kaikki muutkin naiset voivat mennä uimaan.

Uintikeskuksen erikoinen järjestely saattaa aiheuttaa hiukan päänvaivaa perheissä, jossa on poikalapsia. Maria Hudd ohjeistaa, että äiti ja siskot saavat tulla, mutta pienet pojat on tällä kertaa jätettävä kotiin.

Naisten vuorolla hallissa saatetaan nähdä tavallisuudesta poikkeavia uima-asuja, ei kuitenkaan burkhia tai kaapuja. Naisten illassa altaaseen saa mennä vartalon peittävässä burkinissa sekä tavallisessa uimapuvussa. Pelkästään uimapukukankaasta tehty burkini peittää sekä raajat, vartalon että hiukset.

Jos naisten vuoro uimahallissa kiinnostaa tarpeeksi, naisten uimavuoro saattaa tulla vakinaiseksi käytännöksi.

VesiVeijarin ovet ovat kokeiluluonteisesti kiinni miehiltä 15.4. ja 29.4. kello 20-21.30. Naiset pääsevät uimalipun hinnalla myös vesijumppaan.