Mamma sai ikuisen patasydämen

Kuusikymppinen Tuija Salonen tunnetaan intomielisten ässäkannattajien keskuudessa yksinkertaisesti Mammana. Kiekkoiluun ja Ässiin totaalisesti hurahtanut Mamma muistaa tämän päivän lopun ikäänsä. Paikallisradion tapahtumassa hänen olkaansa tatuoitiin patasydän.

urheilu
Tuija Salonen ja patalogo-tatuointi
Jari Pelkonen / Yle

Kuusikymppinen Ässien himofani Tuija Salonen löysi itsensä tänään tatuoijan käsittelystä. Radio Pori tarjosi joukolle onnekkaita mahdollisuuden patalogo-tatuointiin ja yksi heistä oli kankaanpääläinen Tuija, jonka ässäkannattajat tuntevat nimellä Mamma. Edes sellainen pieni hidaste kuin ajokortin puute ei Mammaa ole häirinnyt.

Hän on nähnyt kuluneella kaudella paikan päältä lähes kaikki Ässien kotipelit ja myös ison määrän vierasmatseista. Ystävänsä jämijärveläisen Marikan kanssa paljon pelireissuilla kulkeva Mamma toteaa, että ovat "aivan kahjoja". Kiekkokuume on siis vienyt naisen kokonaan mennessään. Nyt kuumeen kruunaa patasydämen muotoinen tatuointi.

- Olkavarteen niin näkyy kesällä hyvin t-paidan kanssa, Tuija naurahtaa.

Halkaisijaltaan noin viisisenttinen patasydän on Mamman ensimmäinen tatuointi. Ihan oma idea tatuointi ei ollut, sillä Tuijan kolme tytärtä ilmoittivat äitinsä paikallisradion kampanjaan.

- En ole koskaan ajatellut ottavani tatuointia. Tyttäret toki kysyvät, että suostunko jos minut valitaan.

Kun tatuointi valmistuu, Mamma on tyytyväinen.

- Hyvältä näyttää. Kannan sitä ylpeänä lopun ikääni.

Auttaako ässäkannattajien huuma porilaiset voittoon asti?

- Kyllä meistä siinä apua on. Kova meteli vain päälle ja tsempataan loppuun asti. Minulla on vahva tunne, että poika tulee Poriin.