1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bostonin maratonin pommi-isku

Soini: Isku vaikeuttaa aserajoituksia Yhdysvalloissa

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan mukaan iskulla on suuret vaikutukset niin Yhdysvaltain sisällä kuin ulkopolitiikassakin.

Bostonin maratonin pommi-isku
Timo Soini
Timo SoiniRoni Rekomaa / Lehtikuva

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) arvioi, että Bostonin isku vaikeuttaa jälleen aserajoitusten ajamista Yhdysvalloissa. Soini pitää Bostonin iskun vaikutusta dramaattisena, tuli syyllinen sitten Yhdysvaltain sisältä tai ulkoa. Yksi iso seuraus on Soinin mukaan se, että viimeaikaisten joukkosurmien jälkeen alkanut aselakien kiristäminen vaikeutuu jälleen Yhdysvalloissa.

- Se mihin tällä pyritään on turvallisuuden tunteen heikentäminen. Tavoite on, että ihmisille tulee tunne, että missään ei ole turvassa, kukaan ei ole turvassa. Tämä tietysti lisää sellaisten tahojen ääntä, jotka haluavat lisää kontrollia. Tämän jälkeen muun muassa aserajoitusten ajaminen amerikkalaisessa yhteiskunnassa vaikeutuu huomattavasti, koska tietyt tahot sanoo, että meillä on oikeus puolustaa itseämme kaikennäköisiä pommimiehiä ja terroria vastaan, Soini sanoo.

Jos tekijä taas osoittautuu kansainväliseksi, se tulee näkymään ympäri maailmaa muun muassa lentokentillä, Soini arvioi.

- Kyllä tällä joka tapauksessa isot vaikutukset on sekä sisällä että ulkona, Soini sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa tiistaiaamuna.

Lue seuraavaksi