1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Pohjalaislaulajat testamenttaavat kannatuksensa toisilleen

Voice of Finland -kilpailun semifinaalissa laulavat pohjalaismiehet Osku Ketola ja Antti Railio kannustavat toisiaan hyviin suorituksiin. Finaaliin pääsee miehistä vaan toinen, eikä sillä ole väliä, kumpi. Käy miten käy, molemmat lupaavat testamentata faniensa kannatuksen toisilleen.

viihde
Osku Ketola ja Antti Railio kisaavat Pohjanmaan herruudesta VOF-semifinaalissa
Jussi Mustikkamaa YLE

Eteläpohjalaiset Osku Ketola ja Antti Railio ovat menestyneet hyvin Voice of Finland -kilpailun tällä tuotantokaudella. Perjantaina Osku ja Antti kisaavat "Pohjanmaan herruudesta" eli siitä, kumpi laulukilpailussa jatkaa finaaliin asti.

- Me on sovittu, että nyt vaan lauletaan hyvin ja se on sitten "herran haltuun", mitä tuomaristo päättää, naurahtaa Osku Ketola.

- On sitten hyvä kaatua saappaat jalassa hyvän suorituksen jälkeen, Ketola sanoo.

Julkisuudessa voi menestyä, vaikkei laulukilpailua voittaisikaan.

"Mä olen tämmöinen, joka jää mieleen - vähän keittiönovea leveämpi"

Antti Railio

- Ei se ole olennaisinta, miten kilpailussa käy, vaan se, millaisella musiikilla tulee esille sitten, kun kisat on käyty. Siellä se viimeinen voittaja palkitaan, Osku Ketola ja Antti Railio sanovat ja viittaavat viime vuonna kilpailussa olleeseen Jesse Kaikurantaan ja hänen menestykseensä.

Nimmareita junassa

Molemmat, Antti Railio ja Osku Ketola, ovat tehneet musiikkia jo pitkään. Osallistuminen ja menestyminen Voice of Finland -kilpailussa on lisännyt tunnettuutta selvästi.

- No, kyllä eilen sai junassa jakaa nimikirjoituksia. Tosin, mä olen semmoinen ihminen muutenkin, että jään mieleen, kun mut näkee - tämmöinen vähän leveämpi kuin keittiönovi, virnistää Antti Railio.

- Kun tällaiseen lähtee mukaan, antautuu niin hyvälle kuin huonollekin julkisuudelle, Osku Ketola muistuttaa.

Äänet toiselle testamentilla

Sopuisasti keskustelevat Antti Railio ja Osku Ketola lupaavat, että sopu säilyy huolimatta siitä, kumpi finaalissa laulaa.

"Kumpi tahansa voittaa, niin pohjalainen voittaa"

Osku Ketola

- Mä olen ainakin ajatellut, että jos Antti laulaa finaalissa, olen siellä katsomossa kannustamassa. Mä myös panttaan fanieni äänet Antille ja aion kehottaa heitä äänestämään toista pohjalaista, Osku Ketola lupaa - ja Antti vakuuttelee tekevänsä saman toisin päin.

Pohjalaislaulajat ovat olleet kisan ajan kämppäkavereita, joten ovat olosuhteiden pakosta viettäneet viikoista suuren osan yhdessä.

- Meidän pitää varmaan ottaa jostain joku hotellihuone finaalin jälkeen, ettei tule vieroitusoireita, miehet nauravat.

Lue seuraavaksi