1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salolla rankka säästösuunnitelma: kouluja ja kirjastoja kiinni

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan Salon talous on Suomen surkeimmassa kunnossa.

Kuva: Antti Korhonen / Yle

Salon kaupunki suunnittelee selviytymissuunnitelmassaan mittavia palvelujen leikkauksia. Sairaalan synnytys- ja lastentautiyksiköt sekä Perniön terveyskeskuksen vuodeosasto aiotaan lakkauttaa ja vähentää hammashoitoa ja vanhusten palveluja.

Lakkautuslistalla ovat lisäksi Laurin, Karjaskylän, Teijon ja Rekijoen koulut. Myös tuntijako suunnitellaan pudotettavaksi lakisääteiseen minimiin.

Kirjastoista lakkautuslistalla ovat Kiikalan, Muurlan ja Halikon kirjastot. Lisäksi kirjastojen aineistomäärärahoja supistetaan.

Salon talous Suomen surkein

Salon kaupungin talous on kaupunginjohtaja Antti Rantakokon mukaan Suomen surkeimmassa kunnossa. Kaupungin kulut ovat noin miljoona euroa päivässä ja siitä on velkarahaa 100 000 euroa.

Viime vuoden tilinpäätös oli jo 40 miljoonaa alijäämäinen, ja tämän vuoden talousarvio on yli 30 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Virkamiehet ovat kevään aikana valmistelleet selviytymissuunnitelmaa, jolla Salon talous saataisiin kuntalain edellyttämälle tasolle. Säästöt toteuttamalla tasapaino saavutetaan kaupungin mukaan vuonna 2016.

Suunnitelma menee valtuustokäsittelyyn kesäkuussa.