1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Bostonin maratonin pommi-isku

"Suomen juoksuyhteisö on äärimmäisen järkyttynyt pommi-iskuista"

Entinen kilpajuoksija, Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntajohtaja Samuli Vasala kertoo, että sosiaalinen media on täyttynyt järkyttyneiden suomalaisjuoksijoiden kommenteista. Lontoon maratonille lähtevää suomalaisjuoksija Timo Leppäkorpea ei kuitenkaan pelota.

Bostonin maratonin pommi-isku
Bostonin maratonille osallistuneet juoksijat lämmittelivät huopiin kääriytyneinä räjähdysten jälkeen.
Bostonin maratonille osallistuneet juoksijat lämmittelivät huopiin kääriytyneinä räjähdysten jälkeen.Michael Cummo / EPA

Suomalaiset maratoonarit ja juoksijat ovat järkyttyneitä Bostonin maratonin pommi-iskuista. Innokkaat juoksijat seurasivat ja keskustelivat sosiaalisessa mediassa Bostonin iskua heti sen tapahduttua.

Entinen kilpajuoksija, Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntajohtaja Samuli Vasala kertoo kuulleensa räjähdyksistä 15 minuuttia niiden jälkeen sosiaalisesta mediasta.

- Juoksijat, kuten minä itsekin, ovat äärimmäisen järkyttyneitä tästä. Luulen, että juoksuyhteisö kokee, että millään tavalla liike ei voi nyt pysähtyä, eikä sitä voi estää edes tällaiset väkivallanteot, kuvailee Vasala.

Juoksijat, kuten minä itsekin, ovat äärimmäisen järkyttyneitä tästä.

Samuli Vasala

"Pakko ajatella, ettei tapahdu uudelleen"

Huhtikuun 21. päivä Lontoossa juostavalle maratonille osallistuu ainoastaan kaksi suomalaista. Heistä toinen, Timo Leppäkorpi, on myös järkyttynyt Bostonin iskuista. Osallistumistaan hän ei aio kuitenkaan perua.

- Uskon ja toivon, että Lontoossa turvatoimet ovat entistäkin kovemmat. Pakko ajatella, että tällaista ei satu uudelleen samanlaisessa tapahtumassa, Leppäkorpi sanoo.

Uskon ja toivon, että Lontoossa turvatoimet ovat entistäkin kovemmat.

Timo Leppäkorpi

Hän toivoo, että iskun takana ei olisi kansainvälinen terroristijärjestö.

- En usko, että Bostonissa vainottiin juuri juoksijoita, hän miettiii.

Turvatarkastukset lähes mahdottomia

Kilpakuntoilija-blogia kirjoittava, useita maratoneja juossut Mikko Järvinen kertoo, ettei juoksutapahtumissa ole näkynyt aikaisemmin turvatarkastuksia.

- Ei siellä turvatarkastuksia oikein pysty kenellekään tekemään, koska yleisö on pahimmillaan koko 42,195 kilometrin matkalla siellä täällä. Lähinnä tapahtumissa näkyy järjestysmiehiä, Järvinen kertoo.

Hän on juossut maratoneja aikasemmin Suomen lisäksi Milanossa ja Kööpenhaminassa. Syksyllä hän aikoo mennä juoksemaan maailman suurimman maratonin Berliinissä.

- Hirveätä, että tällaisia pommi-iskuja tapahtuu. Mutta ainakaan minä en ole perumassa matkaani tämän iskun takia, Järvinen sanoo.

Ainakaan minä en ole perumassa matkaani tämän iskun takia.

Mikko Järvinen
Lue seuraavaksi