Onko kevään koripallopommi viritetty Lappeenrantaan?

Namika Lappeenranta voitti tiistaina kotihallissaan Joensuun Katajan 84 - 81 ja tasoitti pudotuspelisarjan. Namikan ja Katajan valmentajat tuntevat toisensa maajoukkueen valmennustiimin kautta.

urheilu
Logo

Lappeenrannan Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi oli keskiviikkona tyytyväinen mies. Pudotuspeleissä ennakkosuosikki Joensuun Kataja kaatui ja otteluvoitot ovat nyt 1 -1.

- Emme ole ennakkokaavailuissa saaneet asiantuntijoilta tai muiltakaan sympatiaa. Tämän piti olla Katajan läpihuutojuttu, mutta olemme nyt näyttäneet, että kuulumme tänne ja pystymme Katajan haastamaan.

Tuoville voitto oli ensimmäinen pudotuspelivoitto päävalmentajana.

- En ajatellut sitä niin. Tärkeintä oli, että kaudella hävisimme kaikki 17 ottelua liigan kärkijoukkueille ja nyt pystyimme ottamaan sen ensimmäisen voiton.

Namikan voiton jälkeen ottelusarja alkaa Tuovin mukaan tietyllä tapaa alusta.

- Tämän ottelusarjan kannalta seuraavat 25 - 30 minuuttia tulevat olemaan ratkaisevia. Kataja tulee kokemuksensa hyödyttämänä kovaa seuraavat minuutit. Jos olemme Joensuussa 30 minuutin jälkeen pelissä mukana, voi tämä sarja kääntyä mihin vaan, Tuovi pohtii.

Väsymystä eurokentiltä

Joensuun Kataja on tällä kaudella pelannut eurokentillä. Ja hyvin onkin pelannut. Lappeenrannan Namika kiersi kymmenisen vuotta sitten eurokenttiä. Myös Lassi Tuovi oli silloin mukana. Tuovi hankki kokemusta silloisen päävalmentaja Mika Turusen taustalla.

- Kataja on varmasti väsynyt tässä vaiheessa kautta. Nythän tämä kulminoituu siihen, että Namikakin on väsynyt. Meillä on kapeampi materiaali kuin Katajalla, kertoo Tuovi.

Hän ei usko Katajan väsymisen näkyvän tässä ottelusarjassa puutumisena tai väsyneinä jalkoina.

- Päätä se voi tietysti rassata. Kyllähän paineet ovat sellainen asia, että kun ne kääntyvät vastaan, se on paljon pahempi kuin fyysinen väsymys, Tuovi sanoo.

Susijengin taustavoimat penkkien edessä

Lassi Tuovi ja Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kuuluvat kummatkin Susijengin eli Suomen miesten maajoukkueen valmennustiimiin. Miehet tuntevat toisensa hyvin. Kun pudotuspelit ovat tiukkoja, myös valmentajat koettavat psyykata toisiaan.

- Olen aiemmin hävinnyt Toijalalle yhdeksän kertaa niin pahasti, ettei ole tarvinnut sinne päin katsella. Eilen kun oltiin pelissä mukana, se oli puolin ja toisin hieman tulisempaa, mutta pelin jälkeen vitsailtiin lehdistön edessä jo hymyssä suin, sanoo Tuovi.

Lauantaina Lappeenrannassa ottelusarja on katkolla torstain ottelun voittajalle. Tuovi on varovainen arvioidessaan, meneekö ottelusarja lauantaina poikki.

- Hirveä etulyöntiasema on sillä joukkueella, kumpi voittaa torstaina. Siinä on henkinen ote. Toki myös kilometrit alkavat painaa, niin bussissa matkustetut kuin kentällä juostut, päättää Tuovi.