1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kulttuuriravintolakohusta tuttu säätiö voi paksusti Joensuussa

Apurahoja jakavalla Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöllä on omaisuutta yli 20 miljoonaa euroa. Säätiö on ollut pitkään tapetilla halustaan purkaa hotelli-ravintola Wanhasta Jokelasta tunnettu kiinteistö.

talous
Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätön hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaala on Abloy Oy:n entinen toimitusjohtaja.
Janne Ahjopalo / Yle

Niin sanotusta Jokela-kohusta tunnettu Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on loistavassa talouskunnossa. Erilaisia apurahoja myöntävällä joensuulaisella säätiöllä oli omaisuutta vuoden lopussa yli 20 miljoonaa euroa. Pitkäaikaisia velkoja on ainoastaan 1,6 miljoonaa euroa.

Omavaraisuusasteemme on erinomainen.

Sari Karhu

- Omavaraisuusasteemme on erinomainen, sanoo talouspäällikkö Sari Karhu tyytyväisenä.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on ollut viime aikoina esillä kulttuuriravintola Wanhan Jokelan sulkemisen yhteydessä. Säätiö haluaa purkaa 1930-luvulta peräisin olevan rakennuksen perusteenaan sen huono kunto. KKES on apurahasäätiö, jonka tarkoituksena on karjalaisten perinteiden vaaliminen.

Tässä kiinteistössä toimi hotelli-ravintola Wanha Jokela ja aikanaan elokuvateatteri Kino-Karjala.
Tässä kiinteistössä toimi hotelli-ravintola Wanha Jokela ja aikanaan elokuvateatteri Kino-Karjala.Mari Itkonen / Yle

Apurahoihin ja kulttuuritoiminnan avustuksiin käytettiin viime vuonna yli puoli miljoonaa euroa. Säätiö sai lahjoituksia huomattavasti, yli 770 000 euroa.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön hallintoneuvostoon kuuluu muun muassa lukuisia nimekkäitä talouselämän vaikuttajia, kuten vuorineuvos Pertti Voutilainen, kauppaneuvos Harri Broman ja konsernijohtaja Kyösti Kakkonen. Hallituksen puheenjohtajana on teollisuusneuvos Matti Virtaala.

Lue seuraavaksi