1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Hurrikaanista ei Tiikerien pysäyttäjäksi

Lentopallon Mestaruusliigan kolmannessa finaalissa Kokkolan Tiikerit ei antanut kotihallissaan Hurrikaanille mahdollisuuksia vaan nujersi loimaalaisvieraat puhtaasti erin 3-0. Tiikerit johtaa ottelusarjaa voiton 2-1. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan viikonloppuna Salossa.

Kuva: Lehtikuva

Keskiviikon finaalissa ei Tiikereillä ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Kapteeni Tomi Rumpunen oli yksi monista kotijoukkueen onnistujista.

- Homma oli oikeastaan alusta loppuun meidän hallussa. Viimeisessä erässä Oivasen Matti sattui saamaan yhden hyvän syöttöputken, mutta aika nopeasti sen jälkeen saatiin taas juonesta kiinni ja loppuerä olikin aika lailla meidän heiniä.

Kokkolalaisnippu esiintyi 3450 äänekkään kannattajan edessä vakuuttavalla tavalla. Rumpusen mukaan kannattajien tuki tuntui kolmannessa finaalissa jopa tiistaita kovemmalta.

- Yleisö eli koko ajan meidän mukana ja viimeisessä erässä se oli ihan huikeata! Olimme latautuneet hyvin eilisen pelin jälkeen. Ajattelimme, että kun on tällainen yleisö ja areena, kaikki talkoolaiset ja kannattajat halutaan palkita hoitamalla nämä kaksi peliä kunnialla. Katsotaan sitten, jos saisimme sunnuntaina homman Salossa poikki.

Tiikerihyökkäys jäätävällä tasolla

Valmentaja Tommi Tiilikainen summasi Tiikereiden kaksi kotipeliä tyytyväisellä mielellä. Kolmannessa finaalissa erityisesti Edgardo Goasin passipeli sai kiitosta.

- Meillä oli tänään niin jäätävät hyökkäystehot, että kyllä siinä passarillakin oli jotain osuutta siihen tulokseen.

Yleisö eli koko ajan meidän mukana ja viimeisessä erässä se oli ihan huikeata!

Tomi Rumpunen, Tiikerit

Ennen viikonlopun pelejä Salossa osa Tiikereistä ottaa välipäivät levon kannalta, mutta vähemmän pelanneille on luvassa kevyttä yksilöllistä treeniä. Tuleviin kamppailuihin ei Tiilikaisen mukaan ole luvassa mitään ihmeellisyyksiä.

- Siitä jatketaan, mihin tänään jäätiin. Lähdetään syöttämään hyvin ja pistämään sen jälkeen laitureiden kautta palloa parkettiin

Kakko harmitteli omiensa vaisuutta

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko oli selvän tappion jälkeen varsin vähäsanainen. eikä suoralta kädeltä keksinyt selitystä omiensa vaisulle esitykselle.

- Tiikereillä oli pelin kaikki osa-alueet paremmin hallussa kuin meillä. Lisäksi voitonnälkä ja tahto pelaamiseen oli heillä huomattavasti kovempi.

Kakko ei suoralta kädeltä keksinyt selitystä omiensa vaisulle esitykselle.

- Sitä pitää kysyä herroilta tuolla pukukopissa.

Hurrikaanin avauspelissä loukkaantuneen yleispelaajan Eerik Jagon nilkan kuntoa tutkitaan torstaina, minkä jälkeen tehdään päätös lauantain pelaamisen suhteen.