Bongaa nisti tai sukella hansa-aikaan Keski-Suomen päivässä

Tänään vietettävää Keski-Suomen päivää juhlistetaan useilla tapahtumilla eri puolilla maakuntaa. Esimerkiksi Jyväskylässä järjestetään ensimmäistä kertaa keskiaika- ja hansa-aiheinen suunnistuskilpailu.

Jyväskylä
Päivänkakkaroita kukassa.
Yle

Suunnistuskilpailuun on järjestäjien yllätykseksi ennakkoon ilmoittaunut jo 30 osallistujaa. Suunnistuskilpailussa yläkaupungin alueelle on piilotettuna rasteja, joita joukkueet kiertävät. Husun mukaan tarkoitus on ennen muuta pitää hauskaa.

- Keskiaika- ja hansatietous kyllä auttaa, mutta ihan perushistorian tiedoilla ja päättelytaidoilla selviää kyllä. Tietysti meillä on semmonen pieni jekku, että latinankielen tuntemuksesta on hyötyä, Husu kertoo.

Päivän aikana kuorolaulu kaikaa Jyväskylän Kävelykadulla ja muun muassa taiteilijat ja tanssin harrastajat pitävät oviaan avoinna.

Erikoisinta ohjelmaa tarjoaa Youth Against Drugs -järjestö, joka järjestää Jyväskylän keskustan alueella Etsi nisti-tapahtuman, jossa vakavaa huumeasiaa tehdään tutuksi epätavallisin keinoin.

Yhteensä tarjolla on 50 tapahtumaa 12 kunnassa ympäri maakuntaa. Päivään osallistuvat Jyväskylä, Jämsä, Saarijärvi, Laukaa, Joutsa, Äänekoski, Uurainen, Kannonkoski, Karstula, Toivakka, Keuruu ja Muurame.

Keski-Suomen päivän järjestelyissä ovat mukana Keski-Suomen liiton lisäksi sanomalehti Keskisuomalainen ja Yle Keski-Suomi.