1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokian alkuvuosi tappiollinen

Nokian raportoitu liiketappio laski 150 miljoonaan euroon tammi-maaliskuussa. Pienemmistä tappioista huolimatta kurssi lähti Helsingin pörssissä jyrkkään syöksyyn.

talous
Nokian myymälän ovet.
Yle

Matkapuhelinvalmistaja Nokian raportoitu tulos oli alkuvuonna -150 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin ensineljänneksen raportoitu tappio oli 1,3 miljardia euroa.

Liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 5,9 miljardia euroa. Vuodentakainen liikevaihto oli 7,4 miljardia euroa. Laskua oli siis viidenneksen.

Tulostiedot julkistettiin iltapäivällä. Nokian mukaan kännykkäyksikön eli hienommin Devices & Services -divisioonan liiketappio oli 42 miljoonaa euroa. Yksikön tappio on jotakuinkin pienempi kuin analyytikoiden odotuksissa.

- Toimeenpanemme strategiaamme ripeästi ja hallitsemme kuluja erittäin hyvin, samalla kun toimimme erittäin kilpaillussa toimintaympäristössä, sanoo toimitusjohtaja Stephen Elop tiedotteessa.

Lumia-puhelimia myytiin 5,6 miljoonaa kappaletta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Lumia-laitteiden myynti kasvoi loka-joulukuusta reilun neljänneksen. Lumioiden myyntimäärä heijastaa varsin hyvin analyytikoiden odotuksia.

Nokia on murroksessa, jossa sen on saatava valitsemansa tie - yhteistyö Microsoftin kanssa - poikimaan kunnon jalansijaksi älypuhelinkilpailussa.

Puolestaan verkkoyhtiötytär Nokia Siemens Networks ylsi niukasti plussalle. Liikevoitto oli kolme miljoonaa, kun vuosi sitten tappio oli miljardin.

Pienemmistä tappioista huolimatta Nokian kurssi lähti Helsingin pörssissä jyrkkään syöksyyn. Puoli kahden maissa iltapäivällä kurssi luisui yli 10 prosenttia.

Matkapuhelinvalmistaja ei ole tulostorstaina kertonut suuria yllätysuutisia, kuten vihiä puhelinjulkistuksista tai aikeita tytäryhtiö NSN:n suhteen. Markkinoilla on spekuloitu jo hyvän aikaa Nokia Siemens Networksin myynnillä tai pörssilistautumisella.

Lue seuraavaksi