1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokia voi jatkaa tappiolla - Lumioiden kysyntä kiihtyy

Nokia arvioi, että Lumia-älypuhelinten kysyntä kiihtyy huhti-kesäkuussa alkuvuoden vauhdista.

talous

Nokia arvioi laitteisiin ja palveluihin keskittyvän Devices & Services -liiketoiminnan liikevoiton pysyvän tappiolla myös vuoden toisella vuosineljänneksellä huhti-kesäkuussa. Vaihteluväliä on kuitenkin sen verran reilusti, että voitollekin saatetaan yltää.

Nokian mukaan näkymä perustuu arvioihin muun muassa teollisuudenalan kilpailudynamiikasta, jonka Nokia arvioi edelleen vaikuttavan kielteisesti matkapuhelin- ja älypuhelinyksiköihin.

Nokia arvioi, että Lumia-älypuhelinten kysyntä kiihtyy huhti-kesäkuussa alkuvuoden vauhdista. Lumioiden myynti kasvoi 27 prosenttia tammi-maaliskuussa verrattuna loka-joulukuuhun 2012.

- Kuluttajat ovat ottaneet Lumia-tuotevalikoimamme myönteisesti vastaan. Kappalemääräinen myynti on kasvanut vuosineljänneksittäin, toimitusjohtaja Stephen Elop toteaa.

Nokian ja Nokia Siemens Networksin tavoitteena on edelleen alentaa Nokia Siemens Networksin vuosittaisia ei-IFRS-toimintakuluja ja välillisiä tuotantokustannuksia yli 1 miljardilla eurolla vuoden 2013 loppuun mennessä vuoden 2011 lopun tasoon verrattuna.

Lue seuraavaksi