1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokian kurssikehitys Elopin aikana - grafiikka

Elopin toimitusjohtajakaudella Nokia on menettänyt arvostaan liki kaksi kolmannesta, mutta samankaltainen kohtalo on ollut sen matkapuhelimiin keskittyvillä kilpailijoilla, Sony Ericssonilla ja Blackberryllä.

talous
Grafiikka.
Samsung Electricsin käyrän hypähdysten taustalla on se, että yritys on listattuna Korean ja Lontoon pörsseissä. Nasdaq pitää lukua vain sen kautta kulkeneista toimeksiannoista. Yle Uutisgrafiikka

Elopin astuessa Nokian johtopaikalle 21.9.2010 yhtiön osketta myytiin New Yorkin teknologiapörssissä Nasdaqissa vielä vajaalla kymmenellä dollarilla. Keskiviikkona pörssin sulkeutuessa hinnasta oli jäljellä vajaat 3,6 dollaria.

Kurssilaskua on Elopin aikana kertynyt 64 prosenttia, vajaat kaksi kolmannesta.

Samanlaisia käyriä katsellaan kuitenkin myös Nasdaqissa vaihdettavien puhelinvalmistajien Sony Ericssonin ja Blackberryn johtokunnissa.

Samaan aikaan Nokian kovimmat kilpailijat Applle ja Samsung ovat nauttineet Nokian syöksyäkin kovemmasta kurssinoususta. Niiden käyrät eivät kuitenkaan kuvaa puhelinkauppaa sellaisenaan, sillä molemmat ovat monialayrityksiä.

Apple on kärkitoimija myös mm. tietokonemarkkinoilla ja Samsung Electronics valmistaa puhelinten lisäksi myös mm. televisioita, puolijohteita ja pesukoneita.

Nokia kertoi osavuosikatsauksessaan torstaina kirineensä alkuvuoden tappion 150 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin ensimmäisen neljänneksen tappio oli yli kahdeksankertainen. Liikevaihto laski viidenneksen. Kännykkäyksikön tappio, 42 miljoonaa, oli kuitenkin pienempi kuin analyytikoiden odotuksissa.

Lue seuraavaksi