Yrityskaupat vauhdittivat suunnitelmia: Vetrea tähyää terveysalan kärkeen

Valtteinaan iisalmelaisyhtiö pitää kotimaisuutta ja omistajan kanssa jakamia arvoja.

talous
Rakenteilla oleva hoivakoti ulkopäin.
Hoivapalveluyritys Vetrea avaa ensi vuonna uusia hoivakoteja muun muassa Siilinjärvelle, Kuopioon ja Mikkeliin. Siilinjärvellä vietettiin hoivakodin harjannostajaisia torstaina.YLE / Kaisu Lötjönen

Itäsuomalainen kuntoutus-, asumis- ja terveyspalveluja tuottavasta Vetrea Terveys sai keskiviikkoiltana lisää leveyttä hartioihinsa, kun sijoitusyhtiö Osuuskunta KPY osti enemmistöosuuden yhtiöstä.

Aiemmin omistuksia muun muassa DNA:sta, Enfosta ja Voimatelistä hankkinut KPY kuvaa tuoretta toimialavaltausta uudeksi strategiseksi tukijalakseen. Kasvuun uskoo myös Vetrean toimitusjohtaja Timo Juurakko.

- On laskettu, että Suomeen mahtuisi vuoteen 2020 mennessä kuusisataa viimeksi aukaisemamme palveluyksikön kokoista uutta yksikköä. Jos vain kunnilla on jatkossakin varaa antaa kuntalaisilleen hoitoa, kasvupotentiaalia alalla on.

Kuudella paikkakunnalla Suomessa toimiva Vetrea Terveys on mittaustavasta riippuen maan neljänneksi tai viidenneksi suurin alan yritys. Tavoitteena sillä on kasvaa jopa Suomen markkinajohtajaksi.

Jos vain kunnilla on jatkossakin varaa antaa kuntalaisilleen hoitoa, kasvupotentiaalia alalla on.

Timo Juurakko

KPY:n hallituksen puheenjohtaja Ossi Saksman muistuttaa, kuinka muun muassa heidän viimeksi ostamansa sähkö- ja tietoverkkourakoitsija Voimatel on noussut alueelta merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi. Samalla sen liikevaihto on noussut 25 miljoonasta 65 miljoonaan euroon.

Teollisuussijoittaja houkutti pääomasijoittajia enemmän

Vetrea Terveys on aloittanut toimintansa sotaveteraanien kuntoutuspalveluilla, ja laajentanut toimialaansa pikku hiljaa. Nykyisin palveluvalikoimaan kuuluu kuntoutuspalveluita, palveluasumista, lääkäripalveluja ja yksityissairaalapalveluja. Yhtiö on muun muassa Suomen suurin Kelan kuntoutuskurssien järjestäjä.

Vetrea pitää kilpailuvalttinaan kotimaisuutta ja uuden pääomistajansa pitkäjänteisiä kehittämistavoitteita arvoiltaan heille sopivana.

- Pääomasijoittajien lyhytjänteiseen kyytiin emme ole missään vaiheessa halunneet. Vetrealaisuuteen kuuluu paljon arvoja, joista emme halua tinkiä.

Myös Vetrean henkilökunta pitää uutta omistajaa luotettavana vaihtoehtona.

- Aamuinen tiedotustilaisuus päättyi aplodeihin, Juurakko hymyilee.