Euroviisu-Krista on ihana idoli

Krista Siegfridsin fani asettelee ylpeänä päähänsä morsiushunnun ja jännittää kotikatsomossa idolinsa puolesta. Marry Me -kappale on kaikkea sitä, mitä viisufani voi toivoa. Kristan tavoin myös fanit odottavat jo Euroviisuja.

Kotimaa
Krista Siegfrids jakaa nimikirjoituksia Yleisradion aulassa.
Krista Siegfrids edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Marry Me.Tiina Jutila / Yle

Myönteinen, hauska, rempseä. Näillä sanoilla Krista-fani kuvailee idoliaan. Faniuteen ei vaikuta se, kuinka korkealle sijalle Krista Siegfrids kapuaa tulevissa Euroviisuissa tai millaisia arvioita Marry Me -kappale on saanut mediassa. Tärkeintä on tunne siitä, että tässä meillä on yksi Suomen parhaista naisartisteista.

Kaskislainen Anu Viitalähde kiinnitti huomiota eläväiseen naislaulajaan jo ennen Kristan esiintymistä Uuden Musiikin Kilpailussa.

– Olin nähnyt hänet esiintymässä Kaskisissa ja ihmettelin, että mitä, onko hän Kaskisista. Ajattelin, että vau, siinäpä vasta hauska ja räväkkä esiintyjä. Olen saanut hänestä hyvän ja myönteisen kuvan, hauskan ja rempseän. En käsitä, miksi jotkut kutsuvat häntä ylimieliseksi, Ani Viitalähde sanoo.

Innokas viisufani

Anu Viitalähde on innokas viisufani. Hän on seurannut euroviisuja pienestä pitäen, ja käynyt Suomen kisojen lisäksi myös Saksan ja Norjan viisuissa. Viitalähde kuuluu myös euroviisujen viralliseen faniryhmään OGAE:en.

Aikaisempien euroviisujen tarjonnasta Viitalähde on lämmennyt esimerkiksi Herreysin kappaleelle Diggiloo Diggilei ja Kirkan Hengaillaan-laululle. Alexander Rybak ja Lordi ovat nekin löytäneet tiensä naisen suosikkiviisuartistien listalle. Hard Rock Hallelujahin menestys on yhä elävänä mielessä.

– Kun Suomi voitti, oli se aivan mahtavaa. Olin kotona siskoni, mieheni, poikani ja veljeni poikien kanssa. Siskon kanssa huusimme ja kiljuimme, ja pojat katsoivat, että mitä nuo nyt meinaavat. Tykkäsin siitä kappaleesta, mutten oikein uskonut voittoon, Anu Viitalähde kertoo.

Viitalähde tunnustaa, että surkeita kappaleita on Suomesta lähtenyt maailmalle euroviisuihin aika monta. Bye bye baby ja Reggae OK eivät sytytä.

– Viime vuoden kappale oli liian hidas, eikä esimerkiksi Waldon kohdalla käynyt hyvin. Menneiltä vuosilta myöskään Nina Åströmin laulu ei ollut hyvä.

Onnistunut viisu on Viitalähteen mukaan menevä. Monet ulkomailla tehdyt kappaleet ovat hänen mukaansa kauniimpia ja jämäkämpiä.

Valoa ja iloa

Vaikka tänä vuonna oma viisulippu jäikin hankkimatta, kuuluu viisujen seuraaminen joka tapauksessa kevään ohjelmaan. Viitalähde suunnittelee järjestävänsä kotikatsomon yhdessä siskojensa kanssa.

– Olen ajatellut, että pitäisikö laittaa joku huntu päähän. Mielestäni olisi hyvä, jos ihmiset pukeutuisivat jotenkin maansa edustuskappaleen teeman mukaisesti, Anu Viitalähde sanoo.

Kristafani uskoo idolinsa menestykseen.

– Kappale on hyvä ja menevä. Myös viisupaikka on hyvä, koska hän esiintyy kahden rauhallisemman kappaleen välissä. Uskon, että hän pääsee ainakin finaaliin. Fanius jatkuu, vaikkei menestystä tulisikaan, Viitalähde hehkuttaa.

Keikka Kaskisten kesässä

Krista Siegfrids esiintyy seuraavan kerran kotikonnuillaan Live Rock'n'Roll in Kaskinen -tapahtumassa heinäkuun lopulla. Tapahtumajärjestäjä Thomas Grönlundin mukaan Kristan suosion myötä kutsu keikalle ei enää käynyt vain pirauttamalla hänelle suoraan ja kysymällä mukaan. Nyt välissä on manageri ja kaikki muut keikat.

Oman kaupungin tytön menestys ilahduttaa paitsi fania, myös muita kaskislaisia. Grönlund on mielissään Siegfridsin menestyksestä.

– Täällä on Krista-buumi menossa ihan selvästi. Hän on tuonut erittäin paljon valoa ja iloa. Krista laittaa Kaskisen maailmankartalle tällä euroviisu-keikallaan. Meni miten meni, niin kyllä kaikki tietävät, että hän on ensinnäkin Suomesta ja että hän on pikkukaupungista Kaskisista. Monellakin tavalla tämä tuo valoa Kaskisten päälle, Thomas Grönlund sanoo.