Tulva vahingoittanut kymmeniä taloja Huittisissa, Pohjois-Satakunnassa helpompi tilanne

Loimijoen virtaama on suurin sitten vuoden 1984 eli noin 300 kuutiota sekunnissa. Ely-keskuksen arvion mukaan tulva on vahingoittanut 50 asuinrakennusta Huittisissa.

Kevättulvat
Loimijoen tulva
Ely-keskus

Pelastuslaitoksella on kaikki voimat käytössä Huittisten yöllä pahentuneen tulvatilanteen vuoksi.

Loimijoen virtaama on suurin sitten vuoden 1984 eli noin 300 kuutiota sekunnissa. Ely-keskuksen arvion mukaan Loimijoen tulvavesi on vahingoittanut jopa 50 asuinrakennusta Huittisissa. Vesi on eräiden talojen kohdalla noussut jopa ikkunoiden tasalle.

Palokunta yrittää auttaa huittislaisia parhaan kykynsä mukaan.

Rajavartiolaitoksen kopteri yhdessä ely-keskuksen ja pelastuslaitoksen asiantuntijoiden kanssa selvittää tulva-alueen kokonaistilannetta.

Palomestari Jorma Virtasen mukaan Loimijoen ja Kokemäejoen haaroihin tulee hyydepatoja ja paikalle on hälytetty lisää pitkäpuomisia kaivinkoneita. Välittömässä vaarassa on kymmenkunta asuinrakennusta ja palokunta on aloittanut säkityksen.

- Patoja purkamalla yritämme saada Loimijoen pinnan laskemaan. Tuntuu siltä, että tämä tilanne saadaan nyt aika lailla rauhoitettua, mutta Alastarossa on suuria vesimassoja, jotka ovat tulossa myös Loimijoelle. Sen vaikutusta emme vielä tiedä, palomestari Jorma Virtanen arvioi perjantaina puoliltapäivin.

Pohjois-Satakunnassa ei yhtä paha tilanne

Karvianjoella Pohjois-Satakunnassa tulvahuippu on tuoreen ennusteen mukaan jäämässä hieman viime syksyn tulvaa pienemmäksi, kerrotaan Varsinais-Suomen ely-keskuksesta.

Pomarkunjoessa Pomarkun keskustan yläpuolella muodostui noin 400 metrin mittainen jääpato, joka purkautui perjantaiaamuna alaspäin Pomarkun keskustaan. Jäälautat saatiin kuitenkin siirrettyä kaivinkoneilla Pomarkun siltojen alapuolelle ilman tulvavahinkoja.

Myös Karvianjoen alaosalla Merikarvianjoella jäät lähtivät viime yönä liikkeelle ja aiheuttivat jääpatoja, mutta ne eivät ole toistaiseksi aiheuttaneet vahinkoja Merikarvian keskustassa.

Sekä Pomarkussa että Merikarvialla jatketaan kaivinkonepäivystystä.