UM: Varo varkaita Portugalissa ja Kap Verdellä

Matkailijoita kehotetaan varomaan erityisesti tasku- ja käsilaukkuvarkaita. Turisteihin kohdistuneet ryöstelyt ovat lisääntyneet esimerkiksi Albufeirassa.

Ulkomaat

Suomen Lissabonin suurlähetystö on perjantaina päivittänyt matkustustiedotteitaan. Portugalin ja Kap Verden yleinen turvallisuustilanne on edelleen hyvä, mutta maihin matkustavia kehotetaan varomaan tasku- ja käsilaukkuvarkaita.

Portugalissa vilkkaasti liikennöidyillä alueilla voi edelleen liikkua päiväsaikaan turvallisesti. Sen sijaan taskuvarkaita on varottava matkailijoiden suosimissa kohteissa ja julkisissa liikennevälineissä.

Lissabonissa erityisesti metro ja raitiovaunulinjat 15 ja 28 ovat taskuvarkaiden vakiokohteita.

Junalinjoilla, Lissabon-Cascais ja Lissabon-Sintra, esiintyy nuorisorikollisten tekemiä varkauksia ja ryöstöjä, joten arvoesineistä ja rahoista on syytä pitää huolta.

Algarven Albufeirassa ovat turisteihin kohdistuneet ryöstelyt lisääntyneet.

Pimeän aikaan liikuttaessa on oltava varovainen. Maassa on huumerikollisuutta ja huumeisiin liittyvää väkivaltarikollisuutta.

Väkivaltainen rikollisuus kasvussa Kap Verdellä

Suurimmissa Praian ja Mindelon kaupungeissa tasku- ja käsilaukkuvarkaudet ovat varsin yleisiä etenkin suurimmissa kaupungeissa sekä turistien suosimilla Boa Vista - ja Sal-saarilla.

Varkaita on erityisesti syytä varoa suurissa väkijoukoissa, kuten markkinoilla, festivaaleilla tai muissa juhlissa. Usein varkauksia ja ryöstöjä tekevät katulapset ja nuorisojengit.

Väkivaltainen, paljolti huumeisiin liittyvä rikollisuus on myös viime vuosina ollut kasvussa. Pimeään aikaan on oltava varovainen ja vältettävä liikkumista yksin, varsinkin huonosti valaistuilla tai syrjäisillä alueilla.

Myös rannoilla on tapahtunut turisteihin kohdistuneita ryöstöjä.

Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen (siirryt toiseen palveluun) tekemistä.