Hyppää sisältöön

Nuori nyrkkeilylupaus tähtää kesäolympialaisiin

Vasta 18-vuotias Julia Ussik on naisnyrkkeilyn nousevia suomalaisnimiä. Tähtäimenä on päästä Suomen olympiajoukkueeseen Rio de Janeiroon.

Nyrkkeilyvalmentaja Marko Metz ja nyrkkeilijä Julia Ussik.
Naisnyrkkeilyn nouseva tähti on juuri 18 vuotta täyttänyt Julia Ussik. Hänen tähtäimenään ovat Rion olympialaiset 2016.

18-vuotias Julia Ussik on harrastanut nyrkkeilyä vasta kolme vuotta, mutta ehtinyt keräämään jo mitaleja kisasta jos toisestakin. Taskusta löytyy muun muassa kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. Viime viikonvaihteessa Ussik voitti pronssia naisten 54 kilon sarjassa 32. kansainvälisessä GeeBee-turnauksessa.

- Kanssakilpailijat ovat harjoitelleet kymmenen vuotta kauemmin. Me olemme menneet todella nopeasti eteenpäin kolmessa vuodessa. Olemme sitoutuneet siihen, että olemme Riossa 2016, Julian valmentaja Marko Metz ennustaa.

Viikossa Julia treenaa kolmesta neljään kertaa. Vaikka nuori nainen on intohimoinen urheilija, pitää aikaa jäädä muullekin.

- Koulu ja sosiaalinen elämä ovat myös tärkeitä. Eihän siitä tule mitään, jos tämän ikäisenä vain treenaa, eikä tee mitään muuta. Kyllä elämässä pitää olla välillä jotain muutakin, Ussik nauraa.

Harjoitusten määräa aiotaan lisätä pikkuhiljaa suurempien arvokisojen lähestyessä.

- Valmennustiimin kanssa olemme jutelleet siitä, että satsataan laatuun ei määrään. Sitten kun lähestytään kansainvälistä huippua, niin niitä treenipäiviä pitää kuitenkin lisätä. Mistä lisäät jos huhkit jo joka päivä, Metz pohtii.

Seuraavaksi tähtäimessä ovat EU:n mestaruuskisat kesällä ja kesän jälkeen Euroopan mestaruuskisat.