1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaupunginjohtaja tapasi navetassa kaimansa

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kävi tutustumassa kummitilaansa Lappeenrannan Joutsenossa. Tilalla ollaan kaupunginjohtajan kummiudesta niin innoissaan, että syyskuussa syntynyt vasikkakin on nimetty Jarvaksi.

Kotimaan uutiset

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvasta tuli vuosi sitten joutsenolaisen maatilan kummisetä. Jarvan kummitila on Satu ja Pasi Parvisen maitoa ja luomuviljaa tuottava maatila Joutsenossa.

Kummisetä kävi tällä viikolla tilalla katsomassaa kaimaansa, Jarva-nimistä vasikkaa. Samalla käytiin tutustumassa navetan lypsykoneeseen. Kaupunginjohtajan kaima on valtarotua.

- Jarva on vajaan vuoden ikäinen ayrshire, viime syyskuussa syntynyt, sanoo Parvisen maatilan emäntä Satu Parvinen.

Jarva ja Jarva tulivat välittömästi toimeen keskenään.

- Syvällinen katse, mehän ollaan jo ihan kavereita, naurahtaa kaupunginjohtaja Jarva.

Kaupunginjohtaja pääsi kokeilemaan tilalla myös lypsämistä. Valpuriina-lehmän lypsy onnistui mainiosti pienen kompuroinnin jälkeen.

- Tämä on tekniikkalaji, toteaa Jarvaa lypsyssä avustanut Satu Parvinen.

Maatalous tutuksi kuntapäättäjille

Lypsämisen jälkeen Pasi Parvinen ojensi kaupunginjohtajalle Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton oppaan.

- Tarkoitus on tuoda kuntapäättäjille tietoa ja antaa hyvät eväät tehdä hyviä päätöksiä maa- ja metsätalouden kannalta, sanoo Pasi Parvinen.

Jarva otti hyvillä mielin vastaan muistutuksen maa- ja metsätalouden tärkeydestä kunnan rahavirtoihin ja työllisyyteen.

- On tärkeää, että on vuorovaikutusta ja saadaan asioista oikeaa tietoa. Lappeenrannassa on eniten maataloutta Etelä-Karjalan kunnista. Se on erittäin merkittävä elinkeino ja on aina hyvä sivistää päätöksentekijöitä siitä, sanoo Jarva

Maatilat pyrkivät lisäämään kummitoiminnalla päättäjien tietämystä alan tarpeista. MTK muun muassa jakaa kuntapäättäjille, kansanedustajille ja europarlamentaarikoille tietopaketteja maataloudesta.

Lue seuraavaksi